''Hade kunnat träna Barca eller Real''

Bild till nyheten ''Hade kunnat träna Barca eller Real''
Swansea-managern Garry Monk sparar inte på hyllningarna åt sin gode vän Brendan Rodgers när han säger att tränaren är kapabel att ta över jobbet i storklubbar som Barcelona och Real Madrid.

''Han kan utan tvekan träna på högsta nivå. Han har kunskapen, kapaciteten med man-management och hela paketet som krävs hos Europas eliter'', sa Monk enligt ESPN.

''Huruvida det är en ambition han har hos Liverpool eller inte har jag dock ingen aning om. Men jag är säker på att han vill föra klubben till dess höjder på nytt.

''Jag har snackat med honom om pressen som följer jobbet i en storklubb och anser att han hanterar det bra.

''Omställningen är aldrig lätt efter en bra säsong i ryggen, och genom att förlora ligatiteln på mållinjen vilket kan ha tagit luften ur spelarna. Det tar tid att få tillbaka självförtroendet, men han har lyckats och hade dessutom en hel del nya spelare som anlände i somras.

''All beröm till Brendan som vågade ändra på saker och ting som spelarna troligen inte var vana vid. Han gjorde det under en period där det kunde ha varit en risk men det har utan tvekan betalat av sig.

''Jag vet att han var besviken efter uttåget av Champions League men om de lyckas ta sig dit är jag säker på att de kommer tillbaka ännu starkare nästa år.

''Han utvecklas som manager och är givetvis mer självsäker nu än i Swansea - det är något som kommer i en storklubb genom att hela tiden prestera och synas på den stora scenen.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer