Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

''Omöjligt att ersätta Gerrard''

Bild till nyheten

Jamie Carragher säger att det kommer vara omöjligt att hitta en ersättare till Steven Gerrard. Carra tror dock att klubben är redo att klara sig utan den inspirerande lagkaptenen och efterlyser fler startspelare.

Gerrard, som förväntas göra comeback efter sin skada när Liverpool möter Swansea på måndagkväll, kommer avsluta sin karriär på Anfield efter säsongen när det väntar spel i USA och Los Angeles Galaxy.

''Resultaten har ju sett bra ut under tiden som Steven varit skadad'', sa Carragher till Liverpool Echo.

''Jag tror inte att han kan ersättas, genom att hitta en exakt likadan spelare, men det betyder inte att laget kan fortsätta vara framgångsrikt.

''Manchester United har fortfarande inte ersatt Roy Keane men de var fortsatt framgångsrika när han lämnade. Man får hitta egna vägar.

''Jag kan inte se att Liverpool försöker värva någon som påminner om Steven Gerrard, det går inte. Kanske försöker du att förstärka på andra positioner, och att möjligen fler spelare tar ansvar när Stevie lämnar.

''Storspelare har lämnat vid tidigare tillfällen och nya kommer att anlända igen - som vi alla har sett. Jag tror inte att han kan ersättas, men hoppas att laget förstärks på andra positioner''.

Stevens flytt betyder också att Brendan Rodgers får jobbet att utse en ny lagkapten och Jordan Henderson är favorit till att ta över. Carragher säger att det finns för få ledare i dagens fotboll men att Rodgers har ett par alternativ i sin trupp.

''Det är inte bara ett problem för Liverpool utan i hela den moderna fotbollen'', fortsatte 37-åringen.

''Jag tror att nya ledare kommer kliva fram. Man ser kanske inte dom som ledare men när Steven flyttar eller inte finns med i laget kan du se att en hel del spelare tar ansvar.

''Du kan ta Jordan Henderson som exempel. Han försöker hitta desto fler passningar, mål och har tro på att han är ledare eftersom kaptensbindeln är hans.

''Jag tycker att Skrtel har varit en ledare den senaste tiden sett till hur han spelat i försvaret. Folk snackar också om Emre Can, han har den fysiska strukturen och ser ut som en ledare på planen.

''Liverpool kan också hämta in nya spelare. Ledare lär komma. Jag tycker att det finns färre och färre, och Liverpool kommer ha samma problem som de övriga klubbarna. Det finns inte så många - men det kommer alltid att finnas en''.

Carragher har stor tro på Liverpools ungdomssatsning men insisterar att klubben också behöver värva ett par toppspelare i sommar än att endast satsa på rookies med potential.

''Framtiden ser ljus ut men du vill inte fortsätta att tänka >>detta laget kan bli något inom tre år<<, utan vill snarare se hur de presterar nästa säsong. Kanske hade det varit nödvändigt att värva två eller tre spelare i 25-26 års åldern som kan gå rakt in i laget.

''Man vill inte se att de går och värvar ytterligare tre 20-åringar och alltid tänker på morgondagen. Vi vill ha det i dag.

''Det är vägen som ägarna valde att gå i somras och det ser väldigt ljust ut sett till hur laget spelar och hur ungdomarna tar åt sig.

''Men jag tror inte att det ultimata är att köpa två-tre ungdomar om man vill ta det sista steget. Om de är toppspelare och finns tillgängliga, visst, men jag tror att det kan behövas ett par spelare som kan gå rakt in i startelvan om detta laget ska försöka slåss om titeln nästa år''.

Bannerbild