Chansen kommer för Teixeira

Bild till nyheten Chansen kommer för Teixeira
Joao Carlos Teixeira kommer få sin chans att imponera på Brendan Rodgers när han återvänder till klubben i sommar.

Brendan Rodgers ska vara mycket nöjd över erfarenheten som Joao Carlos Teixeira fått från förstalagsfotbollen i Brighton den här säsongen.

Portugisen har gjort sex mål på 28 framträdanden för sydkustklubben.

Mittfältskreatören har ett år kvar på sitt kontrakt med Liverpool och medgav nyligen att han står inför en tuff kamp om en plats på Anfield med tanke på den hårda konkurrensen. 

Enligt Liverpool Echo har Brendan Rodgers däremot planer för 22-åringen som kan förvänta sig en plats på försäsongsturnén i Australien - något som kan komma att avgöra spelarens öde. 

Teixeira har avslöjat att han kan tänka sig en permanent flytt till Brighton om han inte lyckas ta det sista klivet i den röda tröjan.

''Det är riktigt tufft eftersom Liverpool är en storklubb med många fantastiska spelare, men jag drömmer om att få spela ligafotboll där'', sa Joao.

''Det är vad jag vill och jag tänker ge allt jag har för att försöka uppnå mitt mål, men man vet aldrig vad som händer i framtiden.

''Jag skulle givetvis se Brighton som en möjlighet, jag gillar staden och det är väldigt trevligt att bo här.''

Teixeira kostade 800 000 pund när han lämnade Sporting Lissabon 2012. Han fick göra sin debut i den dramatiska bortasegern mot Fulham på Craven Cottage i våras när Liverpool vann med 3-2.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer