Mignolet nöjd med försvarsspelet

Bild till nyheten Mignolet nöjd med försvarsspelet
Det var en nöjd Simon Mignolet som intervjuades efter gårdagens FA-cupmöte mot Blackburn trots en kommande omspelsmatch. Belgaren menade att försvaret ser bättre och bättre ut - något som är viktigt om man inte får fart på anfallsspelet.

''Jag tycker att vi var det bättre laget men lyckades inte skapa tillräckligt med målchanser för att ta ledningen'', sa målvakten till Liverpools officiella hemsida.

''Om du inte kan vinna matchen måste du se till att den inte förloras, vi är fortfarande kvar och det var viktigast efter slutsignalen. Vi ska försöka åka till Blackburn och ta oss vidare till semifinalen.

''Det var tufft att möta Blackburn på fasta situationer eftersom de hade ett par stora spelare så du måste alltid vara på tårna. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget med ett par räddningar men under större delar av matchen var vi organiserade och hade kontroll över situationen.

''Vi har försvarat oss bra på fasta situationer de senaste veckorna och låt trenden fortsätta. Lyckligtvis höll vi nollan och nu får vi åka till Blackburn och vinna.''

Liverpool höll sin fjärde nolla på sex matcher i söndagens cupmöte och Mignolets formkurva har varit en viktig faktor i lagets förvandling sedan han tog tillbaka sin plats i startelvan mot Burnley på Boxing Day.

''Jag är glad över hur saker och ting går, både personligen och för laget'', fortsatte Simon.

''Som jag tidigare har sagt - jag vill inte se tillbaka på det som har varit utan istället se till att vi fortsätter att förbättra oss.

''Det är alltid tufft, särskilt när du spelar på hemmaplan. Lag som Blackburn reser hit, försvarar sig och väntar på att skapa något på en kontring.

''Vi ger inte bort speciellt mycket till motståndarna, vi försöker spela ett tight försvarsspel och ha bra organisation. Vi måste fortsätta så här under den resterande delen av säsongen.

''Vi har haft en hel del matcher den senaste tiden men nu väntar ett par dagars vila. Det finns fortsatt mycket att spela för och vi ser fram emot nästkommande match.''


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer