Liverpool FC - Blackburn Rovers FC 0-0

Bild till nyheten Liverpool FC - Blackburn Rovers FC 0-0
Det blir omspel att vänta efter att Blackburn lyckats hålla Liverpool mållösa i 90 minuter på Anfield. Gästerna var inte heller helt ofarliga och det hade kunnat blåsas straffar åt båda håll.

Matchen stoppades upp tidigt efter att Martin Skrtel landat olyckligt efter en nickduell med gästernas reslige Gestede. 10 minuter senare var vi igång igen, men med Kolo Toure som centralt mittlås istället för slovaken, som tvingades utgå, men nu ska må bra. Nämnde Gestede var Blackburns största anfallsvapen och Championshiplaget sökte väldigt ofta hans huvud, gärna via fasta situationer.

Liverpool lyckades skapa några chanser, bl.a via Coutinho och Sturridge - man hade till och med en boll i mål från Kolo Toure, ivorianen var dock offside med en meter och målet dömdes bort. Sammanfattningsvis lyckades hemmalaget dock inte med det där lila extra som krävdes för att bryta ner ett mycket disciplinerat Blackburn och som tidigare nämnt kunde båda laget ha fått minst någon straff var för hands, samt att Liverpool hade några situationer där Sturridge och Balotelli stoppades med kanske inte helt tillåtna medel i motståndarnas straffområde. Blackburn hade också ett par chanser, den farligaste kom från en hörna där Baptiste fick stå något omarkerad, men Mignolet lyckades hålla tätt med en fin räddning.

Efter en mållös match väntar nu omspel på Ewood Park för att ta Gerrard till Wembley - en match som blir lagens 145:e officiella inbördes match. Senast Liverpool gästade Blackburn var i april 2012 och man vann matchen med 3-2 efter två mål från Maxi Rodriguez och ett avgörande i slutskedet av Andy Carroll.