"Bevisat att vi klarar oss utan Gerrard"

Bild till nyheten "Bevisat att vi klarar oss utan Gerrard"
Alberto Moreno saknar Liverpoolkaptenen på planen, men säger att laget är fullt av klasspelare.

"Det är alltid tråkigt när någon blir skadad, men jag menar att det är positivt att vi visat att vi kan klara oss utan Steven. Vi har klättrat i tabellen och spelat fin fotboll och det visar att truppen är full av kvalitetsspelare som kan ersätta honom", sade Moreno till The Telegraph.

Spanjoren säger att Gerrard är en av hans idoler under uppväxten och menar att engelsmannen är en superstjärna.

"Att vinna FA-cupen hade varit ett perfekt farväl för Steven, men inte bara för honom, utan det hade varit fantastiskt för hela truppen och för fansen, som förtjänar det. Vi är nästan skyldiga fansen att vinna FA-cupen. Det skulle varit en gåva för dem och inte bara för Steven."

"Vi har fått uppleva två stora besvikelser den här säsongen. Först slogs vi ut ur Champions League och sen blev vi utslagna direkt i Europa League, men det tror jag vi kommit över nu. Vi är i bra form och målet är att komma bland topp 4 i Premier League."

Moreno tror att draget med den nya formationen, som gjort Liverpool till ett av de bästa lagen i Europa under de senaste månaderna, gjort laget mer stabilt och svårare att hantera. 

"Den nya formationen har intensifierat vårt spel och vi anfaller med mer folk. Samtidigt vet vi att vi har tre stycken där bak som håller tillbaka, tillsammans med de djupt spelande mittfältarna. Behövs det kan vi ytterbackar styrka upp med en hjälpande hand. Vi fungerar som stöd både framåt och bakåt."

Moreno har blivit populär på Anfield sedan ankomsten, men bäst för hans status bland fansen gjorde nog dansen tillsammans med Daniel Sturridge i FA-cupens förra runda.

"Vi fick idén på träning, så vi hade övat lite på förhand. Planen var att dansa om han gjorde mål och inte om jag gjorde det. Jag hoppas emellertid att fansen gillar mig för mitt spel och inte bara för dansen", avslutade Moreno. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer