"Jag visste att de skulle leverera"

Bild till nyheten "Jag visste att de skulle leverera"
Brendan Rodgers och hans sommarköp tvingades utstå stormande kritik före jul. Många krävde managerns huvud på ett fat. Men efter nyår tycks belackarna ha tystnat. "Jag visste att de skulle börja leverera, folk dömer spelare för snabbt", säger Rodgers.

Fixstjärnan Luis Suarez försvann till Barcelona för 75 miljoner pund - eller om det nu var 85. 

Klubben replikerade med att shoppa nyförvärv för 116 miljoner pund för att förstärka truppen.

Totalt nio spelare, utlånade Divock Origi inkluderat. De flesta unga jättetalanger som hämtats in från spanska, tyska och portugisiska ligan. 

Men då laget sladdade i tabellens nedre regioner i slutet av november var det många som krävde nordirländarens huvud på ett fat. Han var samtidigt den förste att erkänna att laget saknade  identitet i sitt spel och att man stod inför en oerhörd utmaning att  vända på trenden.

Men efter några förändringar i startelvan och en ny spelmodell (3-4-3) har Emre Can, Adam Lallana, Lazar Markovic och  Alberto Moreno börjat leverera - och det med besked. 

Liverpool är formstarkast i ligan och flåsar topp 3 i nacken.

"Tyvärr blir spelare dömda  omedelbart nuförtiden. Tidigare under säsongen sa jag att det skulle ta tid. När nyförvärven börjat slå sig till ro och förstå vad som förväntas av dem, först då kan framtiden bli spännande här", säger Rodgers.

"Oavsett om de har köpts för 20, 30 eller 40 miljoner pund så kan det  fortfarande vara tufft att anpassa sig. Vi såg hur briljant Luis Suarez  var då han spelade här i England. Så stack han söderut och där har det inte varit så enkelt, men han är fortfarande en världsklasspelare."

"Det är tufft för alla spelare som kommer till Premier League, speciellt för de yngre. Vi måste ge dem tid. Vi måste låta dem anpassa sig till  sättet vi spelar på och nu börjar dynamiken mellan spelarna att synas."

Sju av spelarna i startelvan mot Manchester City i söndags var 24 år eller yngre.

"Vår modell handlar om att skapa världsklasspelare. Jag blir alltid lika glad när spelare som Raheem Sterling kommer från reserverna in i A-laget. Jag gillar också att se utvecklingen av seniorspelarna. Det handlar om att skapa rätt sorts balans."

"Jag tycker att vår insats mot Manchester City var otrolig, inte minst med tanke på faktorerna inför matchen (Liverpool anlände kraftigt försenade på fredag morgon efter 120 minuters spel och straffläggning i Istanbul, medan City hade två dygns vila i benen) och nivån på deras spelare."

"Vi var väldigt dominerade i matchen och jag tycker att det symboliserar hur vi försöker jobba här", avslutar Brendan Rodgers.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer