"Sturridge snart i toppslag"

Bild till nyheten "Sturridge snart i toppslag"
Brendan Rodgers säger att det bara är en tidsfråga innan Daniel Sturridge leder anfallsstyrkorna igen. Men först måste han hitta tillbaka till toppformen och anpassa sig till lagets nya 3-4-3-system.

Inhoppet i 2-1-segern mot Man City i söndags var Sturridges nionde match efter skadorna som hållit honom borta från spel i fem månader. Men han har fortfarande inte genomfört en hel match.

Matchningen av Sturridge har förstås varit helt medveten.

Under det långa skadeuppehållet har laget även ändrat spelsystem till ett tremannaanfall och Brendan Rodgers tror att formationen är som klippt och skuren för Liverpools nr 15.

"Daniel är inte i toppform ännu och det är lite svårt för honom eftersom att det inte handlar om några träningsmatcher där han kan spela sig i form."

"Han tycker att det nya spelsättet är spännande. Sätt in en fullt frisk Daniel Sturridge i det systemet och det kommer att tända till igen. Det är bara en tidsfråga innan han kan börja spela varje match och vara i stånd till att träna." 

"Han var inte helt redo för Premier League så vi har försökt anpassa honom på bästa möjliga sätt. Daniel har fått några viktiga minuter i Europa League, men efter att ha varit borta så länge och med hans skadehistorik, har vi varit tvungna att ta det försiktigt."

"Det sista vi vill är att han ska drabbas av ett bakslag. Han kände sig ok i söndags efter att ha spelat mot Besiktas i torsdags. Han är väldigt målinriktad och längtar efter att få starta varje match. När du får se Daniel i toppform igen så kommer han att vara briljant", avrundar Brendan Rodgers.

Källa: Liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer