Överskott - för första gången på sju år

Bild till nyheten Överskott - för första gången på sju år
Liverpool kan för första gången på sju år visa ett överskott i sina räkenskaper.

Det är mycket tack vare ett nytt TV-avtal som Liverpool äntligen kan visa positiva siffror. 

Ian Ayre säger att ägarna gett klubben ekonomisk stabilitet och bra tillväxt.

"Vi fortsätter att arbeta för finansiell framgång. Även om resultaten är nästan 12 månader gamla visar de att vi efter en övergångsperiod under de fyra senaste åren nu stabiliserat klubben och skapat en bra plattform för att växa ytterligare", sade Ayre.

"Det har varit viktigt att arbeta för stabilitet för att klubben ska kunna vara välstrukturerad både på och utanför planen."

Utöver TV-avtalet är det bland annat nya sponsoravtal och ökade intäkter på matchdagarna två stora anledningar till de förbättrade siffrorna och det lär inte blir sämre när utbyggnaden av Main Stand står klart.

"Vi har väldigt stöttande ägare som tagit tillbaka den ekonomiska stabiliteten i den här klubben och vi har nu en struktur, plattform och ambition att växa både på och utanför planen."

Spel i Europa gör att nästa  år troligtvis blir ännu bättre finansiellt.

"Jag är glad över att kunna säga att vi är på rätt väg, så att vi definitivt kan göra ett ännu bättre år det här året. Att vi är tillbaka i Europa är en viktig del. Sedan blir det viktigt att förbättra intäkterna på matchdagar och för stadion och det kommer expanderingen att hjälpa oss med."

"En annan viktig del är att få fram unga spelare ur egna led. Vi har ett väldigt ungt lag och en manager som gillar att använda unga spelare och utveckla dem. Många unga spelare har fått nya kontrakt - ett exempel är Jordan Rossiter, som fick debutera i ligacupen den här säsongen, och senast mot City satt Jordan Williams på bänken. Vi försöker alltid att utveckla våra unga spelare."

"Vi lyckades tillmötesgå de krav som  ställdes på oss", säger Ayre angående Financial Fair Play, som han tycker är en bra inrättning.

"Vi måste fortsätta att bygga på det, så att vi kan vara med och konkurrera och göra det inom reglernas ramar. Vi har alltid varit förespråkare för Financial Fair Play."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer