Clemence: Mignolet förtjänar cred

Bild till nyheten Clemence: Mignolet förtjänar cred
Om hösten var en enda lång mardröm så ser Simon Mignolet ut att gå mot en ny vår som Liverpoolkeeper. Legendaren Ray Clemence anser att den 26-årige belgaren förtjänar massor av beröm för hur han lyckades tackla den tuffa situationen.

Clemence, som vaktade stolparna på Anfield mellan 1967 och 1981 och höll nollan i smått otroliga 323 av 665 matcher, säger till Liverpool Echo: 

"Simon förtjänar all cred för hur han har lyckats vända på saker och ting. Han har gjort fantastiska räddningar på sistone och hjälper laget att vinna matcher."

"Han hade det riktigt tufft före jul och det visar bara hur viktigt självförtroende är i den här sporten. Efter att han blivit petad fick han en bonusbiljett att komma tillbaka då Brad Jones blev skadad. Sedan dess har han bara blivit bättre och bättre för varje match", säger den nu 66-årige Clemence. 

"Jag är egentligen inte förvånad för jag visste att han hade det i sig. Han hade också en fantastisk säsong i Sunderland innan Liverpool köpte honom."

"Det finns säkert områden som han fortfarande vill förbättra, men just nu visar han suverän form och jag hoppas att det håller i sig. Länge."

Nyligen tillägnade Mignolet sin nyvunna form till flickvännen Jasmien, som ansåg att han "tänkte för mycket" då han hamnade i en svacka.

"Ja, det stämmer nog. Det är något som jag själv har upplevt och sett andra målvakter drabbas av under åren".

"Det är lätt att tänka för mycket när det inte fungerar. Negativa tankar leder till negativa insatser. Att kunna slappna av och spela på ren instinkt hjälper alltid."

"Jag tror aldrig att Simons Liverpoolkarriär har varit i fara. Jag kommer ihåg en intervju med honom för någon månad sedan, när kritiken var som värst, då han sa att han inte hade något att bevisa. Han visar att han har en stark mentalitet."

"Problemet nuförtiden är att fansen är alltför snabba på att kritisera. Det räcker med några dåliga matcher för att folk ska tycka att du är usel. Men om du spelar bra under en kort period börjar folk genast att tro att laget har fått en målvakt för många år framåt. I en klubb av Liverpools kaliber måste du alltid spela bra för att behålla din plats i laget och för att klara det måste du kunna visa upp en hög lägstanivå."

Simon Mignolet har nu hållit nollan i fem raka bortamatcher i ligan, något som inte har hänt en Liverpoolmålvakt på 30 år. 

Clemence tror att belgarens nyfunna form också har smittat av sig på backarna.

"Alla ser ut att ha fått större självförtroende. Man kan se att försvararna litar på att Simon räddar om de själva gör något misstag. Tidigare var de livrädda för att göra en miss. Kommunikationen mellan målvakt och de tre mittbackarna ser ut att fungera utmärkt."

Clemence tror också att Liverpool kan greja en Champions League-plats under våren och kanske även vinna en cuptitel.

"Jag beundrar verkligen Brendan Rodgers för att han inte drabbades av panik när det gick tungt före jul och lyckades finna ut en lösning för hur laget skulle spela och bli mer effektivt."

"Liverpool - och Simon - har många tuffa matcher som väntar fram till maj, men allt går åt rätt håll just nu och de har verkligen allt att spela för", avrundar legendaren.

* Ray Clemence idag.

* Ray Clemence när det begav sig.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer