Lawrenson: Liverpool är byggt på försvar

Bild till nyheten Lawrenson: Liverpool är byggt på försvar
Förre Liverpoollegendaren Mark Lawrenson menar att Liverpools lyft i tabellen bygger på försvaret.

Folk har väntat på att Liverpools nya anfallsuppställning ska börja funka, men det är försvaret som ligger bakom klubbens klättring i tabellen menar Lawro på BBC.com.

Det 3-4-2-1 som Brendan Rodgers har gått över till sedan slutet av förra året passar snabba, anfallande spelare, men har gett större stabilitet i försvaret också.

Liverpool har inte blivit ett defensivt lag, men det har gett dem ett annorlunda sätt att vinna matcher jämfört med förra säsongens 'anfall eller förlora' där man kunde släppa in mål men ändå göra fler än motståndarna. 

Ibland snubblar man på något bra, och när Dejan Lovren som skulle bli en del av en stark fyrbackslinje inte tagit plats som förväntat fick Rodgers experimentera med en trebackslinje. 

Han hade nog inte tänkt sig att spela med Emre Can där - även om han spelat där förr - men han har fungerat mycket bra i positionen. Han har spelat främst på höger, men mot Southampton till vänster och är säker med bollen samt har med sin passningsförmåga inneburit mycket för laget.

När sedan Mignolet är tillbaka i form samtidigt som Jordan Ibe gått in och gjort högra wingbacken till sin och både Moreno och Markovic kan spelas i denna position har Rodgers funnit spelare som passar på de olika positionerna i laget och där hans anfallsfotboll fortfarande har plats.

Källa: BBC.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer