Henderson: Jag lät Mario ta den

Bild till nyheten Henderson: Jag lät Mario ta den
Precis som man såg på TV-bilderna från Anfield igår var tanken att kaptenen för dagen skulle ta straffsparken, men istället blev det Balotelli som stänkte in det förlösande 1-0-målet med 5 minuter kvar.

En som var kritisk mot Balotellis uppförande kring straffsparken var Steven Gerrard, som igår satt i ITV-studion.

"Jordan skulle ha tagit straffsparken", sade lagkaptenen. "Avtalat är avtalat - det var Henderson som skulle ta den. Mario var lite fräck. Han ska ha beröm för målet, men det är inte kul att se spelare göra på det sättet."

"Jag tyckte att Jordan hanterade situationen bra. Han kunde se att Mario verkligen ville göra mål. Han lämnade situationen vid rätt tidpunkt och skötte sig bra på intervjun efter matchen."

"Jordan var lagkapten och Mario visade brist på respekt i den situationen. Men han gjorde ett väldigt viktigt mål."

"Det fanns säkert sex eller sju spelare som ville ta straffen, så vad hade hänt om alla insisterat på samma sätt? Det finns en anledning till att det var bestämt sedan innan att Jordan skulle ta den", avslutade Gerrard.

I intervjun som Gerrard nämnde sade Henderson följande:

"Jag ville ta straffen, men Mario kände sig säker på att göra mål och han har lagt viktiga straffar förr."

"Alla vill ta straffarna. Jag trodde på Mario, han har som sagt lagt viktiga straffsparkar förr och han fick chansen igen."

"Det var ett viktigt mål. Jag tyckte att vi höll i bollen bra och att vi förtjänade avgörandet. Det var ett viktigt mål och lika viktigt att vi lyckades hålla nollan."


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer