Mållöst på Goodison Park

Bild till nyheten Mållöst på Goodison Park
Kvällens Merseyside-derby på Goodison Park slutade 0-0 - ett resultat som också speglade matchbilden. Jordon Ibe fick chansen från start och var närmast med en stolpträff.

Everton spelade defensivt i det 224:e Merseyside-derbyt mot ett Liverpool som stod för majoriteten av bollinnehavet. Bortalaget hade däremot svårt att skapa målchanser som hotade motståndarförsvaret på allvar.

Lucas Leiva var tveksam inför avspark och fick avbryta matchen redan efter 16 minuter. Brassen ersattes av Joe Allen.

Jordon Ibe, som gjorde sin första start i Liverpool-tröjan på nästintill två år, hade ett skott i stolpen efter ungefär en halvtimmes spel.

19-åringen hade ytterligare en farlig chans när han dök upp på bortre stolpen och nästintill fick in ledningsmålet i en tilltrasslad situation med Everton-keepern Joel Robles.

Lagen gick mållösa till halvtidsvilan efter en avvaktande och taktisk första halvlek. Liverpool hade mest boll men saknade den sista skärpan framför målet.

Daniel Sturridge hoppade in med 35 minuter kvar och ersatte Philippe Coutinho. Matchen fortsatte att vara händelsefattig och saknade dessutom den intensiva glöden som ett Merseyside-derby står för.

Glöden dröjde enda tills den 79:e minuten när lagen drabbade samman efter en närkamp mellan Muhamed Besic och Jordon Ibe. Jordan Henderson hamnade i ordväxling med Steven Naismith och fick igång hela Goodison Park.

Därefter studsade bollen fram och tillbaka mellan klubbarna. Simon Mignolet stod för en avgörande räddning på ett skott från Seamus Coleman i slutskedet.

Steven Gerrard, som troligen gjorde sitt sista derby, (klubbarna kan möta varandra i Europa League vid avancemang till nästa runda eller längre) sammanfattade matchen enligt följande efter slutsignalen: ''Det var en okej insats, men inte mer än så.''

En trepoängare hade varit välbehövlig för Liverpool sett till vinster för både Tottenham och Southampton under lördagseftermiddagen. Arsenal förlorade London-derbyt mot Tottenham. I morgon ställs West Ham mot Manchester United i kampen om Champions League-platserna.

Liverpool gästas av ligafemman Tottenham på tisdag. Nästa helg väntar FA-cupmöte med formlaget Crystal Palace.