"Fansen har inte sett vårt bästa"

Bild till nyheten "Fansen har inte sett vårt bästa"
Brendan Rodgers tror att cupförlusten mot Chelsea - trots allt - har gett laget ett rejält lyft och att fansen ännu inte har sett det allra bästa från spelarna.

"Självklart ville vi nå finalen, men prestationerna i dessa två semifinaler och perioden innan har varit väldigt uppmuntrande för hela laget. Vi har fortfarande inte presterat vårt allra bästa och det tror jag kommer under våren", sa Rodgers på presskonferensen inför kvällens FA-cupretur mot Neil Lennons Bolton.

"Vi fick en tuff start på säsongen samtidigt som de andra lagen hade friska stall och spelade bra. För vår del har det handlat om att hitta tillbaka till oss själva igen. Nu har vi klarat det och toppformen ligger framför oss."

"Bolton blir en svår motståndare, men vinner vi så ökar chanserna att nå en final och vinna en titel, som är en av våra målsättningar. Vi är kvar i två cuper och vi vill komma så långt som möjligt i dessa."

Matcherna duggar tätt den närmaste tiden, efter Bolton väntar Merseysidederbyt mot Everton på lördag och sedan kommer Tottenham till Anfield på tisdag. Rodgers inser att han kan komma att tvingas rotera truppen.

"Vi spelade 42 matcher under hela förra säsongen och nu har vi redan spelat 39. Planen i somras var att vi skulle  förstärka truppen för att kunna tackla det hektiska spelschemat." 

Rodgers poängterar också att sommarköpen var tänkt som ett långtidsprojekt och flera av dessa "projekt" har nu redan börjat leverera.

"Vi köpte spelare för att vi under flera år har haft som mål att kunna avancera i cuper och utmana i ligan. För det krävs en stark trupp. Jag vet att spelarna trivs och njuter av sättet de spelar och jobbar på just nu. Vi ska göra allt för att det ska fortsätta."

Bolton-Liverpool har kick off kl 20:45 ikväll och visas på TV10. Om det står oavgjort efter 90 minuter, väntar förlängning - och kanske straffar - på Macron Stadium.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer