Inför Liverpool - Bolton

Bild till nyheten Inför Liverpool - Bolton
Det är två formstarka lag som drabbar samman på Anfield imorgon. Liverpool kommer obesegrade i sina nio senaste matcher medan Bolton endast har en förlust på de senaste sex matcherna.

Senaste möten

Liverpool och Bolton har inte mötts sedan Bolton åkte ur Premier League säsongen 2011/12. Sedan dess har Liverpool blivit allt bättre medan Bolton numera får ses som ett mittengäng i The Championship. 

Bolton vann faktiskt förra mötet mellan laget i januari 2012 med 3-1 på Reebok Stadium. Innan dess hade Liverpool 5 raka segrar mot The Trotters. 

Bolton Wanderers

The Trotters parkerar på en blygsam 15 plats i The Championship med 33 poäng efter 26 spelade matcher. Formen pekar däremot uppåt och senast tog laget en meriterande 2-1 seger borta mot Sheffield Wednesday.

I FA-cupen har Bolton tagit sig vidare till fjärde rundan genom att först besegra Wigan med 1-0 hemma på Reebok Stadium i den tredje rundan. Förra året tog sig laget också till fjärde rundan där det blev respass mot Cardiff City. 

I ligacupen lyckades inte Bolton ta sig förbi Chelsea utan förlorade hemma med 2-1. 

Det finns en del Liverpoolkoppling i Bolton. Den mest kända är antagligen Emilie Heskey som också gått ut i media med hur exalterad han är att återigen spela på Anfield. 

Dessutom spelar mittfältsterriern Jay Spearing numera i Bolton. Han såldes från Liverpool till Bolton 2013 för runt 15 miljoner kronor. I år har det blivit 20 matcher och ett mål i Boltontröjan för den lille mittfältaren. Spearing var gjuten på mittfältet för The Trotters och bar dessutom kaptensbindeln de första 15 matcherna. Sedan dess har Neil Lennon tagit över klubben och Spearing har både tappat bindeln och på senaste tiden även startplatsen.

Darren Pratley, Joe Mason och Craig Davies delar den interna skytteligaledningen med 4 mål vardera.

Den enda bekräftade skadan i laget är anfallstalangen Max Clayton som är borta ända till sommaren. 

Trolig startelva enligt skribenten (4-4-2)

Lonergan, Dervite, Mills, Wheater, Ream, Danns, Feeney, Vela, Pratley, Heskey, Davies.

Liverpool

Liverpool kommer som sagt var in i mötet med nio raka matcher utan förlust och dessutom med en finfin insats i ligacupsemifinalen hemma mot Chelsea senast där hemmalaget var värda ett betydligt bättre resultat än 1-1. 

I förra omgången av FA-cupen besegrade Liverpool AFC Wimbledon på bortaplan med 2-1. 

Den nya 3-4-3 eller 3-6-1 formationen eller vad man nu vill kalla den har rönt stora framgångar och vänt Liverpools tidigare så svaga form. Sterling, Coutinho, Lucas, Markovic med flera har hittat formen samtidigt som försvaret har sett stabilare ut än på länge. 

Liverpool har nu sålt Suso till AC Milan och hämtat tillbaka Jordan Ibe från en lyckad lånesejour i Derby. Ibe spelade dock mot Southport för Derby i FA-cupen och är därmed cup tied och får alltså inte vara med i lördagens match. 

Daniel Sturridge är enligt Rodgers inte riktigt tillbaka i matchform och kommer inte delta. Detsamma gäller Glen Johnson, Jon Flanagan och Brad Jones. Mario Balotelli har varit sjuk men har tränat med laget och ska vara frisk igen. Även Joe Allen har varit borta med ett krånglande knä och där är osäkert om Rodgers kommer chansa med Allen mot Bolton. Kolo Toure spelar fortfarande Afrikanska mästerskapen med sitt Elfenbenskusten och är inte tillgänglig.

Rodgers har även sagt att unge Jordan Rossiter ska få chansen att delta på något sätt men antagligen får han börja på bänken. 

Trolig startelva enligt skribenten (3-6-1)

Mignolet, Sakho, Skrtel, Can, Enrique, Lucas, Henderson, Manquillo, Sterling, Lallana, Borini

Övrigt

Matchen börjar kl 18:30 svensk tid och visas på TV 10 och Viaplay. 

Statistik

Liverpool har vunnit deras 9 senaste hemmamatcher mot Bolton i alla tävlingar.

Det har blivit minst tre mål i 10 av Liverpools 12 senaste FA-cupmatcher

Liverpool har gjort minst 2 mål i de senaste 6 hemmamatcherna mot Bolton

Liverpool har gjort minst 3 mål i fem av de sex senaste hemmamatcherna mot Bolton.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer