Heskey längtar till Anfield

Bild till nyheten Heskey längtar till Anfield
För snart 14 år sedan vann Emelie Heskey FA-cupen med Liverpool. På lördag kommer 37-åringen till Anfield med Bolton och hoppas kunna ställa till med en skräll och krossa Gerrards finaldrömmar.

Under hösten har den gamle centertanken gästat Anfield som studioexpert på Liverpools hemmamatcher, men på lördag springer han in på arenan som anfallare i Championshiplaget Bolton Wanderers. 

Så sent som i december fick Emile överraskande ett halvårskontrakt i Neil Lennons Bolton efter äventyret i den australiensiska ligan med Newcastle Jets. Nu ser han fram emot mötet mot sin forna klubb och gamle vän Steven Gerrard.

"Det ska bli underbart att få komma tillbaka. Jag är 37, inte direkt någon ung grabb och att få chansen att spela på Anfield igen är stort. För bara några månader jobbade jag för LFCTV så det här ska bli riktigt skoj."

Heskey köptes in av Gerard Houllier från Leicester år 2000 för 11 miljoner pund och spelade fyra säsonger för "The Reds" och var med om den fantastiska Treble-säsongen 2001. Han spelade tillsammans med Gerrard, Fowler, Owen, Carragher, McAllister, Hyypiä, Berger, Smicer med flera som vann FA-cupen samma år efter en chockvändning i finalen mot Arsenal på Millennium Stadium i Cardiff.

"Fansen var alltid fantastiska mot mig när jag spelade där och förhoppningsvis får jag ett fint mottagande på lördag också."

Heskey och hans Bolton kan sabba Steven Gerrards drömmar om att få leda laget på Wembley i FA-cupfinalen den 30 maj, samma dag som kaptenen fyller 35 år. Något som vore ett sagolikt scenario för en av Premier Leagues största spelare någonsin.

"Jag blev ärligt talat lite förvånad över att Steven går till LA Galaxy efter den här säsongen. Jag tycker att han lämnar ett eller två år för tidigt. Men han har förmodligen övervägt detta noggrant och tycker att det är dags."

Heskey har spelat över 650 matcher i karriären och representerat Leicester, Liverpool, Birmingham, Wigan och Aston Villa i PL-sammanhang och även gjort 67 landskamper och 7 mål för England.

I Liverpooltröjan blev det 60 mål på 223 matcher åren 2000-2004. 

Sedan comebacken i Bolton har det blivit ett mål på fyra matcher.

* Heskeys berömda målgest när det begav sig i nådens år 2001.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer