Coutinho drömmer om Wembley

Bild till nyheten Coutinho drömmer om Wembley
"Jag kom hit för att vinna titlar", säger Philippe Coutinho, 22, inför kvällens ligacupsemifinal mot Chelsea. (Avspark kl 20:45 i TV10 eller Viaplay).

Den 30 januari är det prick två år sedan brasilianaren kom till Liverpool från Inter. Ikväll spelar han sin första semifinal för klubben och drömmer om att få springa in på klassiska Wembley.

"Jag har aldrig spelat där, men det har alltid varit en av mina ambitioner att få göra det. Det vore väldigt speciellt att få gå ut till en cupfinal", säger Philippe till Liverpool Echo.

"Alla här vill spela på Wembley och vi vill gärna ta vara på den chansen. Chelsea är ett bra lag och svåra att möta, men vi är i bra form och vill ta oss vidare. Vi vill lyfta trofén."

"Jag kom hit för att vinna titlar och Capital One Cup är en bra möjlighet att göra det. Troféer är det som gäller, som du blir ihågkommen för. Det skapar också historia för klubben. Vi är i en bra position att vinna den här cupen."

"Jag är vän med de brasilianska spelarna i Chelsea och vi snackar ibland, men det är en vänskap utanför planen. På banan är det en annan historia, det är professionellt."

"Våra fans förväntar sig att Liverpool vinner denna match och det är viktigt att vi får ett bra resultat från den första matchen på Anfield. Vi vill skaffa oss en fördel inför returen på Stamford Bridge."

Senast lagen möttes på Anfield var i november. Chelsea vann då med 2-1 sedan Liverpool tagit ledningen.

"Vi startade bra den dagen, men så gjorde vi några fel och straffades för det. Skillnaden nu är självförtroendet i laget. Det är samma spelare, men vi är mer självsäkra. Laget är på en helt annan nivå än senast. Vi spelar bättre och har förberett oss. Förhoppningsvis kan vi vinna den här gången."

Coutinho anser att laget har lyft sig med det nya spelsystemet, med tre mittbackar.

"Jag trivs verkligen i rollen centralt, där jag ska försöka se till att det händer saker. Alla har funnit sig till rätta nu. Jag vet att jag måste förbättra mitt målskytte och det är ett personligt mål för mig."

Brasilianarens nuvarande kontrakt löper ut 2018, men har ännu inte diskuterat något nytt.

"Vi snackade lite om det i början av säsongen, men inte nu. Det är inget viktigt tema just nu, eftersom vi fokuserar på vad Liverpool kan uträtta på planen. Jag är avslappnad. Jag trivs här. Min familj är här och jag vill stanna i klubben för lång tid framåt."

Coutinho har fram till dags dato spelat 77 matcher och gjort 10 mål för Liverpool.

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer