Inför: Liverpool - Chelsea

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Chelsea
​Första semifinalmötet av Capital One Cup mellan Liverpool och Chelsea går av stapeln på tisdagskvällen. Matchen direktsänds på TV10 med avspark 20:45.

Liverpool mot Chelsea har blivit en cupklassiker. Klubbarna har ställts mot varandra 37 gånger inom alla turneringar sedan säsongen 2004-2005.

Inom ligacupsammanhang är Liverpool den mest framgångsrikaste med 8 titlar och 11 finaler - men finalmatchen 2004 förlorades med 3-2 på förlängning mot José Mourinhos Chelsea.

John Arne Riise gav Liverpool ledningen på Millennium Stadium i Cardiff men med bara 10 minuter kvar gjorde Steven Gerrard självmål och London-laget kunde tillslut vinna utöver ordinarie tid. 

Fem senaste matcherna:
Liverpool - Chelsea, 1-2, 8 november 2014 (Premier League)
Liverpool - Chelsea, 0-2, 27 april 2014 (Premier League)
Chelsea - Liverpool, 2-1, 29 december 2013 (Premier League)
Liverpool - Chelsea, 2-2, 21 april 2013 (Premier League)
Chelsea - Liverpool, 1-1, 11 november 2012 (Premier League)

Liverpool

Steven Gerrard förväntas återvända till Liverpool-laget efter att ha stått över helgens möte med Aston Villa. 

Även Adam Lallana kan komma att medverka sedan engelsmannen återhämtat sig snabbare än planerat från sin lårskada. 

Brendan Rodgers väntar fortfarande på sin första seger mot Chelsea som Liverpool-manager. Rodgers har misslyckats att besegra sin före detta klubb och till lika mentor, José Mourinho, på fem försök.

Liverpool kommer dock till matchen med en formtopp på åtta matcher utan förlust inom alla turneringar och har inte förlorat på Anfield sedan i november - då mot Chelsea. 

''Vi presterade inte på högsta nivå när vi senast mötte Chelsea, men vi utvecklas, förbättrar oss och självförtroendet är på topp'', sa Brendan Rodgers inför tisdagens match. 

Rodgers var en del av José Mourinhos ledarstab i samband med klubbens ligacupseger 2005 men har nu istället siktet inställt på att lyfta sin första pokal med ''The Reds''.

''Vi ser detta som en möjlighet att vinna en turnering. Detta är en grupp som håller på att formas och en titel skulle kunna få oss att ta fler kliv i utvecklingsfasen.

''Chelsea har under tio års tid visat att när du väl har vunnit din första titel kan du också börja bygga vidare på succén. De kommer instämma om jag säger att den första titeln var den viktigaste. 

''Om man ska gå hela vägen måste man besegra de bästa lagen.''

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Markovic, Gerrard, Lucas, Henderson, Coutinho, Lallana, Sterling.

Chelsea

Premier League-ettan reser till Merseyside med en skadefri trupp och kan komma att göra ett par förändringar. Thibaut Courtois kan vara tillbaka efter att ha missat tre matcher med en skada i fingret medan Cezar Azpilicueta missar cupmötet med ljumskproblem.

Capital One Cup är bara en av fyra titlar som Chelsea jagar den här säsongen. Ett Anfield-besök är någonting som Mourinho fortfarande snackar om...

''Jag har blandade minnen från mötena mot Liverpool såsom att förlora en Champions League-semifinal med ett mål som inte borde ha godkänts. Du glömmer aldrig det.

''Vi spelade där för ett par månader sedan och det är en historisk arena - så vem vill inte åka dit och spela? Alla njuter av det, både jag och spelarna.''

Trolig startelva enligt skribenten: Courtois, Terry, Cahill, Filipe Luis, Ivanovic, Fabregas, Willian, Matic, Hazard, Oscar, Diego Costa.

Statistik

Detta är det sjätte ligacupmötet mellan Liverpool och Chelsea i historien.

Liverpool har vunnit tre av de senaste matcherna men förlorade däremot finalen 2005.

Chelsea har bara förlorat en av de sju senaste liga- och cupmatcherna mot Liverpool (4 vinster och 2 oavgjorda).

Klubbarna har mött varandra 37 gånger det senaste decenniet - inkluderat 16 cupmatcher. 

Liverpool har vunnit de två senaste mötena med Chelsea på Anfield i Ligacupen.

Liverpool är den mest framgångsrikaste klubben i ligacuphistorien med åtta titlar och 11 finaler.

Detta är första gången som Liverpool har tagit sig längre än den fjärde rundan på sju säsonger. Klubben gick hela vägen till finalen och vann mot Cardiff 2011-2012. 

LFC har vunnit fyra och förlorat en av de åtta senaste ligacupmatcherna på Anfield.

Chelsea har vunnit turneringen fyra gånger, inkluderat 2005 och 2007 under Mourinhos ledning. De tog sig också till final 2008 och förlorade semifinalen mot Swansea för två säsonger sedan. 

''The Blues'' har bara nått finalen sex gånger vid de 11 senaste semifinalerna.

Liverpool har varken gått mållösa eller förlorat en semifinal i ligacupen på Anfield - 8 segrar och sex kryss på 14 matcher.


Liverpool slog Manchester City över två matcher 2012 på vägen till den åttonde medaljen.

Senaste mötet kom på Stamford Bridge i november 2011. Liverpool vann med 2-0 efter mål från Maxi Rodriguez och Martin Kelly.

Endast Jordan Henderson, José Enrique och Lucas startade den kvällen från nuvarande truppen medan Martin Skrtel hoppade in från bänken. 

Liverpool har misslyckats att göra mål i två av 52 ligacupmatcher - senast mot Chelsea 2007. 

Fernando Torres är den senaste Liverpool-spelaren som gjort hattrick i ligacupen. Spanjorens målfest ägde rum mot Reading för sju år sedan. Arsenals Julio Baptista är den enda spelaren som mäktat med ett hattrick mot Liverpool. Baptista gjorde fyra mål i Arsenals 6-3-vinst 2007. 

Liverpool har gått mållösa i fyra av de 42 senaste hemmamatcherna inom alla turneringar mot Chelsea.

Liverpool har vunnit fem av de sex senaste ligacupsemifinalerna när den första matchen spelats på Anfield. 

Liverpool har gått segrande ur cupsemifinalerna vid fyra av fem gånger. Pool vann FA-cupen 1965 och 2006 och två av de tre senaste Champions League-mötena (final 2005 och 2007 efter att ha slagit ut Chelsea).

Steven Gerrard har gjort fyra mål i semifinalerna av Ligacupen. Lagkaptenen gjorde mål i båda mötena mot Watford 2005 och i en av matcherna mot Manchester City 2012. 

Chelsea har vunnit de två senaste matcherna på Anfield, men de har aldrig lyckats vinna tre i rad.

Övrigt

Matchen direktsänds på TV10 och genom Viaplay med avspark klockan 20:45. Kommentator är Henrik Strömblad. Morgondagens domare är Martin Atkinson som assisteras av Mike Mullarkey och Steve Child. Bobby Madley är fjärdedomare.

Tävling

Nu finns det en ny tävling ute för dig som är betalande medlem. Som vanligt gäller det att tippa halvtids- och slutresultat. Detta kryddas med ett minuttips när eventuellt sista mål faller.

Delta i våra resultattävlingar och du har chansen att vinna schyssta priser från vår klubbshop SamDodds.com.

Är du inte medlem sedan tidigare så är det läge att bli det nu. Du kilar till http://samdodds.com/#!lfcnu för att välja önskat medlemspaket. Tävlingsformuläret hittar du på startsidan. Lycka till!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer