Hendo: Vi kan besegra Chelsea

Bild till nyheten Hendo: Vi kan besegra Chelsea
Den första ligacupsemifinalen mellan Liverpool-Chelsea spelas i morgon kväll. (Avspark 20:45). "Chelsea har varit suveräna hela säsongen. De har ett fantastiskt lag, men detsamma har vi", säger vicekaptenen Jordan Henderson.

Chelsea har tuffat på som ett ånglok sedan säsongsstarten och förlorat två ligamatcher så här långt. I ördags krossade de Swansea med 5-0 på bortaplan. 

Nu ställs Liverpool, som ligger nästa tjugo poäng efter, mot Londonklubben två gånger inom loppet av en vecka. Men den här gången handlar det om cupspel. I potten finns en ligacupfinal på Wembley söndagen den 1 mars. Chansen att vinna en trofé.

Senast lagen möttes i början av november vann Chelsea med 2-1 på Anfield. 

Men den här gången tror Jordan Henderson att formstarka Liverpool kan gå segrande ur striden. 

"Det finns mycket talang i truppen och vi har visat det i de senaste matcherna. Vi har stor potential och självförtroendet i truppen växer efter varje match. Jag tror verkligen att vi kan pressa Chelsea. Om vi kan försvara oss på samma sätt som vi gjort på slutet, så vet vi att vi har tillräckligt med fart och talang på planen för att straffa dom", menar den 24-årige mittfältsdynamon.

"Att spela emifinal på Anfield är alltid speciellt. Det blir en stor kväll och vi hoppas på ett enormt stöd från hemmafansen. Det är viktigt att vi får med oss en ledning från den första matchen. Chelsea kommer att pressa oss på samma sätt som Aston Villa gjorde senast och vi måste kunna hantera den pressen på samma sätt. Förhoppningsvis kan vi få med oss bra resultat över två matcher."

Liverpool FC har rekord i antal ligacuptitlar; 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003, 2012.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer