"Därför som vi köpte Rickie"

Bild till nyheten "Därför som vi köpte Rickie"
Rickie Lambert visade med sitt inhopp i lördags exakt varför Liverpool hämtade in honom från Southampton i somras, enligt Brendan Rodgers.

32-åringens 2-0-mål på Villa Park kom i ett väldigt avgörande skede, då matchen stod och vägde. Lambert fick glädjefnatt och firade vilt tillsammans med bortafansen. 

"Jag är glad för Rickies skull. Att som Liverpoolgrabb hoppa in i en bortamatch och få göra mål framför sina egna fans måste vara en suverän känsla. Jag kunde se det på honom direkt då han fick bollen (att det skulle bli mål)", säger Rodgers.

Lambert är väl medveten om sin roll i truppen; främst som inhoppare med uppdrag att försöka förändra matchbilder. Det var precis det som skedde i lördags.

"Det har varit väldigt mycket fokus på Rickie, något som är tråkigt eftersom det har beror på att att andra spelare har varit otillgängliga. Min intention har hela tiden varit att han ska spela matcher eller hoppa in för att ha en effekt på laget - och det visade han senast", säger den nordirländske managern.

Målet mot Villa var Lamberts tredje i Liverpooltröjan och det första sedan i november då han gjorde ett vackert mål borta mot Crystal Palace och ett annat i bortamatchen mot Ludogorets i Champions League. Han startade sex raka matcher i november och början av december, men har bara spelat drygt hundra minuter sedan Liverpool mötte Basel i mitten av december. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer