Rodgers förespråkar vinterpaus

Bild till nyheten Rodgers förespråkar vinterpaus
Brendan Rodgers skickade nyligen Raheem Sterling på semester i Karibien och är en stark förespråkare av ett vinteruppehåll i engelsk fotboll. Men han tror inte att det kommer att hända.

"Debatten om vi ska ha vintersemester här eller inte kommer troligen att pågå i ytterligare 100 år framåt!", säger Rodgers till Liverpool Echo. "Men kommer vi att få det i brittisk fotboll? Nej, jag tror inte att det kommer att ske."

"Vi borde också vara smarta när resten av Europa tar paus. Alla spelare skulle njuta av en ledighet under det här skedet av säsongen. Det handlar inte om något svaghetstecken utan om att ta hänsyn till hur fysiskt krävande fotbollen är."

"Nyligen spelade vi mot Leicester på en torsdagkväll och hade ett par dagar att ladda om inför FA-cupen på måndagen. Leicester var tvingade att spela sin FA-cupmatch redan på lördagen. Helt otroligt!"

"För mig är det självklart att vi borde ha ett vinteruppehåll. Folk snackar om traditioner, men är det en bra tradition att de bästa spelarna blir skadade och är borta under långa perioder? Fansen vill se de bästa spelarna på planen, det är därför som de betalar entrébiljetten."

Rodgers skickade Raheem Sterling till Jamaica på ledighet, något han gärna hade gjort med fler spelare om det varit möjligt. Raheem har missat två matcher, men återvänder till Melwood idag.

"Jag tror att ledigheten har gjort Raheem gott. Det handlar inte bara om hans fysiska tillstånd, utan lika mycket om det mentala. Han har fått så mycket ansvar på sina axlar sedan han kom in i laget som 17-åringar. Han har utvecklat sig till att bli en landslagsspelare och han har inte haft någon riktig ledighet."

"Jag tyckte han behövde en paus redan efter VM, men vi var med i Champions League och hade många matcher att spela. Vi kom fram till att detta var den bästa tidpunkten att ta ett brejk på, två matcher där han inte skulle vara involverad."

"Han kommer att vara full av energi nu. Raheem var dessutom strålande under andra halvan ifjol och när han är tillbaka tillsammans med Daniel Sturridge och Adam Lallana så ser det inte så illa ut."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer