Rodgers efter cupmötet

Bild till nyheten Rodgers efter cupmötet
Brendan Rodgers hyllade Steven Gerrard efter kaptenens två mål i 2-1-vinsten mot AFC Wimbledon. Managern ansåg också att League Two-klubben gjorde det tufft för bortalaget.

''Steven var fantastisk, det var en fin individuell insats och han var en pådrivare för hela laget'', sa Rodgers till Liverpools officiella hemsida.

''Det var en tuff match överlag. Vi började hyfsat bra men gav iväg bollen för enkelt. Det blev desto bättre i andra halvlek.

''Han gjorde två mål och om han varit en självisk spelare hade han kanske till och med lyckats göra ett hattrick - istället fortsatte han att skapa chanser för sina medspelare.

''Han var helt enastående och det var en skön seger för oss. Jag har spelat honom i ett par olika positioner eftersom han är en otrolig spelare. Hans intelligens och fotbollshjärna är oöverträffad.

''Han spelade längst fram på mittfältet och visade upp sin kreativa sida, smarthet och skärpa. Jag har använt honom som playmaker de senaste 18 månaderna genom att få igång spelet från backlinjen medan vi hade andra spelare på de offensiva positionerna.''

Finalen av FA-cupen spelas på Wembley den 30 maj - vilket också är Steven Gerrards födelsedag.

''Det hade varit trevligt att se honom avsluta sin Liverpool-karriär på Wembley. Det hade inte kunnat bli ett bättre slut.

''Men det kommer massor med matcher att spela innan dess. Vi har en cupframgång och förbättrad ligaposition som mål den här säsongen. Vi ligger hyfsat till i planerna inför andra halvan.

''Laget är fortfarande väldigt fokuserat och vi spelade stundtals en fantastisk fotboll i kväll på en svår gräsmatta.''

Rodgers ansåg att slarv från Liverpool-spelarna hindrade laget från att utöka ledningen i första halvlek.

''Jag tycker att vi startade matchen bra och trodde antagligen att vi skulle göra fler mål efter det tidiga ledningsmålet.

''Vi befann oss i fel positioner och tappade bollinnehavet, vilket inte gav oss möjligheten att behålla bollen som vi hade föredragit.

''Detta öppnade upp för Wimbledon som kunde röra sig på ytorna vi lämnade otäckta. Du vet alltid att lag är väldigt bra på fasta situationer och att de kan ställa till med problem.

''Men vi organiserade och kontrollerade oss mer i andra halvlek. Vi hade en eller två tillfällen när det blev farligt, det kommer du däremot alltid att råka ut för när du möter lag som är bra på att få in bollen i boxen. Vi borde också ha gjort fler mål.

''Det var en väldigt tuff match och Neal Ardley (manager för Wimbledon) gjorde ett fantastiskt jobb med sitt lag eftersom jag anser att de var välorganiserade och stod för ett fint passningsspel. Han har gjort det bra här.

''Jag ger också beröm till spelarna eftersom det var en lurig match och de hade fler dagar att förbereda sig fysiskt.

''Vi har flera matcher i ryggen och anlände här i kväll och fortsatte med vårt intensiva spel. Vi avslutade julperioden på ett bra sätt och ser nu fram emot Sunderland.''

Liverpool lottades mot Bolton i nästa runda av FA-cupen - och Rodgers kan inte vänta på cupmötet.

''Alla lag vill alltid spela på hemmaplan'', fortsatte managern. Jag ser fram emot matchen eftersom vi älskar att få spela inför våra egna supportrar på Anfield.

''Det är också en nära vän till mig, Neil Lennon (manager för Bolton). Han har gjort det bra sedan han tog över jobbet. Men härnäst väntar en väldigt viktig match mot Sunderland till helgen.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer