OFFICIELLT: Gerrard lämnar

Bild till nyheten OFFICIELLT: Gerrard lämnar
Liverpool Football Club bekräftar nu att Steven Gerrard lämnar klubben efter säsongen.

Liverpoolkaptenen kommer efter säsongen att avsluta en fantastisk era i den röda tröjan. En era som varit i 17 år, 10 titlar och för tillfället 695 framträdanden och 180 mål.

Gerrard kommer inte sluta med fotbollen, ny destination är inte bestämd. Men det blir en klubb utanför de Brittiska öarna, och en klubb som på något vis inte kommer kunna möta Liverpool. 

34-åringen medger att det är med ett tungt hjärta han lämnar Liverpool, beskriver beslutet som det svåraste han gjort i livet, men beslutade att nämna det nu för att avskriva spekulationer under säsongens gång. 

Men han insisterar att han kommer hjälpa Rodgers och hans mannar till säsongens slut.

"Detta beslut har varit det tuffaste i mitt liv, ett beslut jag och min familj tänkt på under en längre tid."

"Jag väljer att nämna mitt beslut nu för att tränaren och laget inte ska bli distraherade av spekulationer under säsongen."

"Liverpool FC har varit en sådan stor del av mitt och min familjs liv en väldigt lång tid, och att nu säga adjö kommer bli mycket svårt. Men det är något jag, familjen och klubben har kommit överens om."

"Jag kommer att fortsätta spela fotboll efter säsongen. Men inget som är bestämt ännu. Men det kommer inte bli i en klubb som kommer kunna möta Liverpool, det är något jag inte hade klarat av."

"Jag tar detta beslutet då jag känner att jag vill erfara någon annat i min karriär och liv, och att jag inte kommer ångra något när min spelarkarriär är över."

"Jag kan inte tack Brendan, ägarna och alla andra tillräckligt för hur de har stöttat mig, och vill även tacka lagkamraterna och personalen för deras fortsatta stöd."

"Detta är en väldigt speciellt plats att vara del av. Min största önskan är att jag en dag kommer komma tillbaka till klubben och hjälpa den på bästa sätt." 

"Och jag kommer självklart att från idag till den sista sparken på säsongen kämpa till 100% för laget, något jag alltid gjort. Jag kommer ge allt för att Liverpool ska vinna matcher."

"Mitt sista meddelande ger jag till de som gör att Liverpool är det bästa klubben i världen - till supportrarna."

"Jag är privilegierad över att ha fått representerat er, som spelare och kapten. Jag har njutit varje sekund av det, och min önskan är att avsluta säsongen på bästa vis."

Källa: Liverpoolfc.com 


36 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer