Liverpool slarvade bort ledningen

Bild till nyheten Liverpool slarvade bort ledningen
Steven Gerrard dunkade in två straffmål på Anfield i eftermiddags men Liverpool tappade 2-0-ledningen på två minuter och delade på poängen med tabelljumbon Leicester.

Två straffmål från Steven Gerrard förde Liverpool upp i en 2-0-ledning vid halvtidsvilan.

Gästerna Leicester hade stundtals fina perioder av den första halvleken men överlag var det relativt chanslöst.

Liverpool startade andra halvlek med fart och kreativitet men det varade inte länge innan Leicester tog sig in allt mer i matchen - och det skulle ge utdelning.

David Nugent sköt in reduceringsmålet i den 58:e minuten och Liverpool hann knappt sparka igång innan Jeffrey Schlupp tryckte in kvitteringen.

Liverpool och Leicester delade på målchanserna den sista halvtimmen och ''The Reds'' hade ett par möjligheter att sno åt sig en trepoängare.

Överlag stod hemmalaget för en tam insats på nyårsdagen och missade ett guldläget att säkra ett rejält grepp om kampen kring Champions League-platserna.

Stoke spelade 1-1 mot Manchester United, Southampton besegrade Arsenal med 2-0 medan mötet mellan West Ham och West Bromwich slutade 1-1. Tottenham möter Chelsea på White Hart Lane senare i kväll.

Liverpool kunde alltså seglat upp i tabellen med endast fem poäng bakom Southampton. I stället ligger laget kvar på en åttondeplats med 29 poäng inspelade och sju poäng upp till fjärdeplatsen.

Härnäst väntar en FA-cupmatch mot AFC Wimbledon på måndagkväll. Nästa helg ställs Liverpool mot Sunderland på Stadium of Light.