Rodgers nöjd med vinsten

Bild till nyheten Rodgers nöjd med vinsten
Brendan Rodgers anser att Adam Lallanas första mål i mötet med Swansea var ett bevis på vad hög press kan leda till.

''Detta är exakt vad som har saknats i vårt spel under den första delen av säsongen. Vi är ett lag som spelar med hög press mot våra motståndare'', sa Rodgers efter 4-1-segern.

''Vi har tekniska spelare i truppen, men förmågan att pressa bollen leder till möjligheten att skapa chanser långt upp på planen.

''Målet sker kanske bara en gång i din karriär, men Lallana blockerade bollen väldigt bra eftersom om han inte gjort på detta sätt skulle målvakten möjligen lägga ut bollen till en försvarare.

''Han stängde ytan, tvingade målvakten till att behöva skjuta ut bollen och fick utdelning för sin press. Jag är väldigt glad eftersom jag tycker att han är en spelare med många fördelar.

''Det var en stor flytt för honom i somras när han lämnade Southampton. Det är tufft för alla spelare som anländer då de kommer till en storklubb med hög förväntan.

''Jag tycker att nyförvärven börjar anpassa sig till vad som krävs och hur pass långt vi vill gå. Det var ett väldigt ungt lag i går. Jag är nöjd med insatserna överlag från både laget och Adam.''

Liverpool har presterat bra under julperioden med sex poäng på Burnley och Swansea. Härnäst väntar en hemmamatch mot tabelljumbon Leicester på nyårsdagen.

''Under de senaste två-tre veckorna har prestationsnivån närmat sig allt mer vad vi stått för i 18 månaders tid. Det har varit en hel del jobb och många timmar på den taktiska biten.

''När du har spelare som vill pressa högt, jobbar lika hårt som de gjorde i går, och sedan inkluderar kvaliteten så har du ett väldigt tufft lag att möta.

''Bortsett från en mindre bra tidsperiod på sju-åtta minuter precis efter vi gjorde 2-0 och gav bort ett onödigt reduceringsmål stod vi för en oerhört dominant insats.

''Strukturen av laget var väldigt lyckat sätt till hur spelarna jobbade. Vi ville att trebackslinjen skulle öppna upp matchen desto mer och bygga igång spelet.

''Ytterbackarna ger dig möjligheten att droppa ner i en desto mer kompakt formation när du inte har bollen och samtidigt chansen att kunna pressa högt när vi har den.

''Vi har en mittfältsbox som ger fyra spelare möjligheten att dominera centralt. Lägg därtill en central anfallare som kan springa och skapa trubbel för motståndarna. Jag tyckte att laget jobbade bra.''

''Vi gick ut på planen och stod för en intensitet och arbetsmoral som gav utdelning. Kreativiteten var också högklassig.''

Rodgers valde fortsatt att ge Emre Can förtroendet i backlinjen.

''Vår plan var att ge oss möjligheten och flexibiliteten att förändra formationen'', fortsatte nordirländaren. ''Vi hade två ytterbackar i attackerande positioner.

''Om vi hade velat flytta ner ytterbackarna och flytta upp Can på mittfältet kunde vi ha gjort det.

''Det är väldigt viktigt att vi har spelare som är säkra med bollen. När jag tittade på en av Emres matcher i fjol spelade han som mittback i en 4-2-3-1-formation.

''Du kan se hans närvaro - han har rätt storlek, är snabb och stark. Emre kan spela var som helst. Han har spelat vänsterback och central mittfältare. De enda positionerna som jag inte har sett honom i är som anfallare och målvakt.

''Han är en fantastisk spelare och har en stor framtid framför sig. Han håller på att anpassa sig till vårt arbetssätt.

''Det har varit en stor omställning för honom. Han har varit på en helt annan nivå på träningarna de senaste två-tre veckorna, vilket återspeglar sig i hans prestationer.''


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer