Liverpool avslutade med tre poäng

Bild till nyheten Liverpool avslutade med tre poäng
Adam Lallana blev tvåmålsskytt när Liverpool avslutade året med en trepoängare mot Swansea i kväll. Siffrorna skrevs till 4-1 efter att Alberto Moreno gjort ledningsmålet och Jonjo Shelvey avslutat med ett självmål.

Liverpool tog ledningen i den 33:e minuten när Alberto Moreno placerade in 1-0 efter ett fint inlägg från Jordan Henderson.

Fem minuter in i andra halvlek utökade hemmalaget sedan Swansea-målvakten Lukasz Fabianski skjutit bollen rakt på en pressande Adam Lallana.

Minuten därpå kvitterade gästerna genom Gylfi Sigurdsson i en tilltrasslad situation i Liverpool-försvaret.

Lallana gjorde sitt andra mål för kvällen när Philippe Coutinho klackade fram bollen till engelsmannen som körde slalom igenom motståndarbacklinjen och sköt in 3-1.

Före Liverpool-mittfältaren Jonjo Shelvey satte spiken i kistan när han nickade in bollen i eget mål på hörna från Henderson.

Liverpool stod för en fin insats på Anfield och hade bud på flera mål. Philippe Coutinho gjorde en insats av sin högsta nivå och var planens gigant hos de rödklädda.

Martin Skrtel drog på sig ett gult kort vilket resulterar i att slovaken missar torsdagens ligamatch mot Leicester.

''The Reds'' är nu bara fem poäng bakom fjärdeplacerade Southampton i jakten på Champions League-platsen. Läs mer om nästa Premier League-omgång här