Rodgers inför Swansea-matchen

Bild till nyheten Rodgers inför Swansea-matchen
Brendan Rodgers tror att Liverpool måste stå för en stark insats på måndagkväll om de ska lyckas besegra formlaget Swansea City på Anfield.

''Alla matcher är tuffa, det såg vi inte minst mot Burnley i går'', sa manager på lördagens presskonferens.

''Vi hade en bra match mot Swansea i cupen tidigare under säsongen. Vi vet att det kommer bli tufft men våra prestationer har blivit desto bättre.

''Lagandan och mentaliteten är fortfarande stark. Detta är en väldigt svår period med många matcher på kort tid, så vi kommer försöka knipa ännu en trepoängare.

''Gary Monk (manager för Swansea) har gjort det väldigt bra. Vi har en regelbunden kontakt och jag snackade med honom häromdan. De har både ett väletablerat arbetssätt och spelsätt.

''Swanseas värvningar har presterat otroligt bra. Jag känner Gylfi Sigurdsson sedan tidigare och en spelare som Wilfried Bony är alltid tuff att möta.

''De kommer att vara ett stort hot mot oss och reser hit med tron på att kunna vinna. På grund av det tighta schemat är alla matcher tuffa under denna period.

''Men nu har vi två hemmamatcher efter ett väldigt bra resultat på annandagen - en trend vi kommer försöka förlänga.''

Brendan hade också lovord för Swansea-duon Gylfi Sigurdsson och Wilfried Bony.

''Gylfi är en ung spelare som jag gav chansen under min tid i Reading'', fortsatte Rodgers.

''Därefter lånade jag honom till Swansea och han hade en fantastisk tid under sina sex månader hos oss.

''Han är en målgörare, vilket även visat sig i landslagssammanhang. Kombinationerna mellan Bony och Sigurdsson är minst lika bra som något annat i den här ligan.

''Bony är en stark och kraftfull spelare som också gör mål men de har många duktiga spelare likt Wayne Routledge och Nathan Dyer.

''Jag är väldigt överraskad att de inte har spelat för England sätt till deras kvaliteter, tekniska förmågor och förståelse av spelet.

''De har också Ki Sung-Yueng och Jonjo Shelvey, samt Ashley Williams som visat att han är en högklassig mittback i Premier League och på internationell nivå.

''Det är ingen överraskning för mig att de ligger så pass högt och numera är ett etablerat lag.''


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer