Inför: Liverpool FC - Arsenal

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Arsenal
Två lag som slåss om fjärdeplatsen drabbar samman i en utav säsongens viktigare matcher.

Arsenal åker till Anfield med en imponerande 4-1 seger mot Newcastle i bagaget efter två mål vardera från Cazorla och Giroud. Liverpools senaste resultat var en 3-1 vinst mot Bournemoth i ligacupen.

Senast Arsenal besökte Anfield så vann Liverpool med hela 5-1 efter mål från Skrtel (2), Sterling (2) och Sturridge.

Lagen har mötts totalt 217 gånger genom historien. 

Liverpool

Säsongen har inlett knackigt och trots vinsten i ligacupen senast så förlorade man med hela 3-0 mot Manchester United förra omgången. Det har pratats om att Rodgers inte sitter helt säkert i båten och matchen mot Arsenal är väldigt viktig för honom om han ska ha fortsatt stöd från fansen.

Liverpool har bara vunnit 2 utav de senaste 14 mötena mot Arsenal i Premier League.
(2 vinster, 7 oavgjorda och 7 förluster).

Balotelli har blivit avstängd en match och får betala böter på 25 000 pund. Han kommer alltså inte vara med i matchen mot Arsenal utan det mesta tyder på att Sterling kommer få fortsatt förtroende som anfallare.

Rodgers har ändrat om formationen och tagit ett steg ifrån 4-2-3-1 som inte riktigt fungerade. Mot United så ställde man upp med 3 försvarare och Henderson och Moreno som yttermittfältare med stort ansvar i defensiven. Johnson är skadad och det är osäkert hur vida Lovren kommer kunna spela. Så ifall Rodgers väljer att fortsätta med 3-backslinjen så lär den bestå utav Kolo, Sakho och Skrtel. 

På skadelistan finner vi dessutom Suso, Flanagan och Sturridge.

Sakho har varit borta från spel en längre tid på grund utav skada och att Lovren har prioriterats före honom. Han var tillbaka mot Bournemouth då han blev inbytt i halvtid.

Markovic imponerade mot Bournemouth och gjorde sitt första mål för klubben och låg bakom Sterlings 1-0 mål. Han kommer förhoppningsvis få fortsatt förtroende mot Arsenal. 

Rodgers bekräftade på presskonferensen att Brad Jones får fortsatt förtroende i kassen medan Mignolet får titta på från sidlinjen.

Trolig startelva enligt skribenten:

Jones, Kolo, Sakho, Skrtel, Henderson, Moreno, Lucas, Gerrard, Lallana, Markovic och Sterling. 

Arsenal

Arsenal har inte fått den perfekta starten på säsongen och ligger på en 6:plats i ligan 5 poäng förre Liverpool. Som tur har man haft en Alexis Sanchez i storform, med 9 mål och 5 assist i ligaspelet har han burit Arsenal på sina axlar.

Arsenals knackiga start på säsongen beror till stor det på antalet skador som laget har drabbats utav. Man saknar Ramsey, Koscielny, Rosicky, Arteta, Wilshere och Özil. Dessutom är Oxlade-Chamberlain, Monreal och Walcott tveksamma för spel och kommer testas tätt inpå matchen. Dessa skadeproblem har fått klubbens skötsel utav fysik att framstå som obefintlig.

Arsenal klarade av det Liverpool misslyckades med och knep en andra plats i sin Champions League grupp. Så nu har trycket på Wenger lättat lite när man lottades emot Monaco i åttondelsfinalen.

Trolig startelva:

Szczesny; Debuchy, Chambers, Mertesacker, Gibbs; Sanchez, Flamini, Coquelin, Cazorla; Welbeck och Giroud.

Övrigt

Avspark 17:00 den 21/12 och visas på Viasat fotboll och Viaplay.

Domare: Micheal Oliver

Assisterande: S Long och L Betts

Fjärdedomare: C Pawson

Källor: PremierLeague.com, liverpoolfc.com, Physioroom.com och lfchistory.net. 


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer