"Vi måste slåss för klubben"

Bild till nyheten "Vi måste slåss för klubben"
Hösten har varit extremt tuff, medger Liverpoolkaptenen Steven Gerrard i en intervju med The Guardian. Men spelarna är fast beslutna att kavla upp ärmarna och slåss. Han svarar också på kritiken mot sina egna prestationer.

Liverpool har hela 18 poäng upp till ledande Chelsea och ligger på en blygsam 11:e plats i tabellen. Det är som natt och dag jämfört med samma tidpunkt ifjol då laget – anförda av stjärnor som Sturridge och Suarez – krossade allt motstånd.

Steven Gerrard erkänner att det har varit motigt mest hela hösten.

"Ja, det kan jag inte förneka. Det har varit som en berg-och-dalbana, så segern mot Bournemouth var väldigt efterlängtad och välkommen."

"Vi spelade bra offensivt på Old Trafford också, skillnaden var att vi gjorde många fel där och straffades av spelare i världsklass. Mot Bournemouth lyckades vi reda ut felen och den första halvleken var väldigt glädjande. Det var kanske det närmaste vi har kommit fjolårets standard. Nu måste vi se till att hålla det gående och fortsätta att vinna matcher."

Om det var en engångsföreteelse eller inte får vi veta på söndag eftermiddag då Arsenal kommer på besök.

"Vi har en svår match i helgen och sedan följer några matcher som är lite snällare med oss. Om vi kan få med oss ett bra resultat mot Arsenal och bygga vidare på det, så kan vi vända det här läget."

"Det har varit tufft och jag har upplevt det några gånger tidigare under karriären. Folk runt omkring försöker att ta livet av dig när det är tufft. Men det är normalt. Vi är en storklubb och vi spelare måste ta vårt ansvar."

"Som spelare kan du inte springa och gömma dig och tycka synd om dig själv. Alla vet att om vi presterar som vi gjort på sista tiden så kommer Arsenal att slå oss. Vi måste ha män därute och mot Bournemouth tyckte jag att alla ställde upp och fightades. Det var också  anledningen till att vi fick med oss ett bra resultat."

Enligt The Guardian har Gerrard – i egenskap av kapten – pratat med sina lagkamrater både kollektivt och en-och-en och påmint dem om deras ansvar. Det är nu hög tid att slå tillbaka efter mediokra ligaresultat och uttåg ur Champions League.

"Om du sitter i omklädningsrummet och inte förstår att nivån inte har varit tillräckligt bra, då är du på fel ställe."

Så sent som i februari massakrerades Arsenal med hela 5-1 på Anfield.

"Vi vann den matchen redan efter 20 minuter, men då hade vi en anfallsduo bestående av Daniel Sturridge och Luis Suarez. Dom är kapabla till sådant. Det är annat i år och det vet alla om. Dom stod för 60-70 procent av våra mål och plockar du bort dom från vilket lag som helst i världen så skulle dom också få det tufft - och det har det varit för oss."

"Det är under tuffa perioder som du ser vilka som sitter i omklädningsrummet och vad de går för. Det är på tiden att vi kavlar upp ärmarna och slåss för klubben och får ordning på allt så snabbt som möjligt. Det är vad vi försöker göra nu."

Gerrard har också fått svidande kritik för flera av sina insatser i höst. Managern Brendan Rodgers granskas också under lupp av alla "förståsigpåare".

"Jag har gjort några svaga insatser och jag har fått kritik. Det är normalt. Som kapten måste jag acceptera det likaväl som han (Rodgers) måste acceptera det som manager. Om inte resultaten går vår väg så kommer också frågorna. Kritiken haglar och du kan bara ta emot den och försöka förbättra insatserna. Det är det enda sättet."

"Jag vet när jag inte spelar bra och det gör alla individer här. Det har varit svårt att prestera eftersom vi inte har spelat bra som lag. Men om vi fortsätter att kämpa, kavlar upp ärmarna och ger allt vi har, så tror jag inte att de goda dagarna är alltför långt borta", avrundar Steven Gerrard.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer