"Vi blir bättre och bättre"

Bild till nyheten "Vi blir bättre och bättre"
Brendan Rodgers tycker att Liverpool har förbättrat sitt spel i de senaste matcherna och var nöjd med att laget tog sig vidare till semifinal i Ligacupen.

Liverpool hittade tillbaka i anfallsspelet i matchen mot Bournemouth och man lyckades komfortabelt besegra Championship-ettan på bortaplan.

"Det är tufft att komma hit", sade Rodgers efter matchen. "Jag känner till Championship tillräckligt bra och jag känner Eddie tillräckligt bra för att veta att han producerar bra fotbollslag. De har fungerat väldigt bra som lag och därför var det väldigt skönt att komma hit och dominera och göra mål på det sättet vi gjorde."

"Trots förlusten senaste såg jag saker som jag tyckte var bra i den matchen. Vi skapade många chanser, så jag kan se tecken på att vi kan hitta tillbaka till det vi hade. Vi vet att det finns en väg till det."

"Jag tycker att vi långsamt är på väg åt det hållet. Jag har sagt tidigare att spelet har fungerat bättre ju längre säsongen gått under mina år i Liverpool och nu är det många spelare som anpassar sig."

"Ni såg unga Markovic idag (läs igår) - han var otroligt bra. Jag försöker hitta lösningar för att vi ska vara mer kreativa, för att det är något som saknats under säsongen än så länge."

"Vi jobbar väldigt hårt för att hålla i bollen och för vår rörelse och kreativitet. Det har tagit lång tid för oss att hitta rytmen den här säsongen, men spelarna har hela tiden jobbat hårt. När man kommer till sådana här ställen krävs det karaktär och kvalitet för att ta sig vidare."

"Jag tyckte att det första målet var ett perfekt exempel på vår tålmodighet, vår rörelse och vår kreativitet. Det var ett mycket bra mål. Vi väntade på rätt möjlighet att ta oss igenom ett väldigt bra lag."

"I det läget av matchen krävdes tålamod och det var bra. Taktiskt var spelarna väldigt bra. Bournemouth är ett bra lag och de var välorganiserade och stängde ytorna."

"Så vi var tvungna att flytta bollen från kant till kant för att öppna ytorna, vilket det krävdes tålamod för att göra. Andra gånger lyckas någon dribbla och ta sig igenom för att sedan göra mål, men lagmässigt var det perfekt att se."

Sterling spelade återigen som anfallare och kunde hota hemmaförsvaret med sin snabbhet.

"Han tycker om sin fotboll just nu.", sade Rodgers. "Han hade otur att han inte gjorde mål på Old Trafford, då han var ett riktigt hot. Han har likheter med Alexis Sanchez i Arsenal i den positionen."

"Det är hans snabbhet och rörelse framför backlinjen som skapar problem. Det såg man med Raheem idag - han vände, kom igenom och utmanade backarna. Man ser hur giftig han är på kontringar och som länk där framme. Jag tyckte att han var outstanding ikväll (läs igår). Han har varit en katalysator för oss den här säsongen."

"Det är ett misstag i boxen som ger dem chansen att göra sitt mål. Oavsett vad det står innan får de ett momentum efter det", fortsatte Rodgers. "Vi pratade i halvtid om att det skulle komma ett läge i matchen där det var viktigt att vi skulle hålla ett tätt och kompakt spel."

"De hade ett läge där de träffade stolpen, men efter det tyckte jag att vi reagerade bra och kom tillbaka in i matchen. Vi var lugna med bollen och lyckades skapa ytterligare några chanser i matchen. Vi hade kunnat vara än mer komfortabla, men jag är nöjd med att vi gjorde tre mål."

Efter slutsignalen blev det klart att Liverpool kommer att möta Chelsea i semifinalen, där det första mötet går på Anfield den 19 januari och det andra på Stamford Bridge den 26 januari.

"Vårt mål var att ta oss vidare och vi visste att det skulle bli svårt oavsett vilka vi skulle få möta. För att vinna måste du slå de bästa lagen i turneringen oavsett om det är i semifinal eller i final. Det är över två möten och vi kommer att uppskatta möjligheten."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer