AFC Bournemouth - Liverpool FC 1-3

Bild till nyheten AFC Bournemouth - Liverpool FC 1-3
Liverpool är vidare till semifinal i Ligacupen efter en komfortabel seger på Goldsands Stadium.

Efter att Bournemouth inlett matchen taggat i ett rasande tempo kunde Liverpool hitta spelet och nätmaskorna efter 20 minuter, då Sterling knoppade in ett inlägg från Henderson (efter 52 raka passningar inom laget!).

Endast 7 minuter senare var det dags igen för det gulklädda bortalaget. Coutinho fick till ett avslut (efter 30 raka passningar inom laget!) som Boruc lyckades avstyra, men inte längre än till Markovic som fick göra sitt första Liverpool-mål.

Bournemouth hade både chansen att ta ledningen och chanser att reducera under halvleken, men Liverpool var det effektivare laget och kunde därför gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Andra halvlek var inte mer än sex minuter gammal när det kändes som att Sterling satte den berömda spiken i kistan på Goldsands Stadium, då han vackert lurade skjortan av en Bournemouthförsvarare och satte 3-0 för Liverpool.

Bournemouth lyckades reducera genom Gosling i den 57:e minuten och just nämnde Gosling var nära på att skapa riktig nerv i matchen, då han i den 69:e minuten siktade på krysset, men stoppades av stolpen.

Istället stod sig 3-1 matchen ut och Liverpool tog sig vidare till semifinalen, där Chelsea väntar.