Brendan berömmer arbetsmoralen

Bild till nyheten Brendan berömmer arbetsmoralen
Liverpoolmanagern menade att laget skapade fler chanser igår än vid 3-0-segern på Old Trafford förra säsongen. Men laget föll på ineffektiva avslut, två försvarstabbar och ett solklart offsidemål.

"Det är inte ofta man kommer hit och skapar så många chanser. Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora med 3-0, men de var mer effektiva än oss. Ifjol vann vi här utan att skapa hälften så många chanser och deras målvakt var planens bästa spelare - och det säger väl allt", kommenterade den hårt pressade nordirländaren efteråt.

Rodgers var också nöjd med lagets offensiv, även om avsluten var tama. Däremot mindre nöjd med försvarsspelet som varit lagets akilleshäl hela hösten.

"Jag är besviken över det första och tredje målet. Det andra var offside och ett uselt beslut i ett så viktigt skede av matchen."

"Vi kunde inte ha jobbat hårdare än vad vi gjorde. Om vi hade lyckats undvika felen så hade matchen blivit mycket jämnare. När man skapar så många chanser så förväntas det också att man gör två eller tre mål, men det ville sig bara inte. Det summerar också säsongen så här långt. Vi har inte gjort tillräckligt många mål och det sätter press på övriga laget. Ett baklängesmål kan medföra till att man själv tänker att man inte kommer att göra mål."

Raheem Sterling var pigg och hade tre klockrena chanser mot David de Gea i Unitedsmål, utan att överlista spanjoren. Balotelli hade också ett par lägen som borde ha resulterat i mål.

"Jag tycker att grabben var strålande. Han spelade centralt och gjorde det bra och skapade chanser på egen hand. Raheem är en ung och otroligt talangfull spelare som behöver lite vila och återhämtning, men för stunden är han lagets viktigaste katalysator. Han ser pigg ut och han jobbar bra."

Rodgers förklarade att han valde att spela 3-4-3 för att få in fler spelare centralt och högt upp i banan. Med fart på kanterna kände han att laget kunde pressa United, vilket också inträffade redan från första matchminuten.

"Vi låg under i paus trots att vi var det bästa laget. Kanske borde vi ha visat lite mer kvalitet med den sista passningen, men jag tycker att vi hade flera klara möjligheter att göra mål. I andra halvlek handlade allt om nästa mål och 3-0 var tufft. Men spelarna fortsatte att kämpa till sista sekunden och jag kan faktiskt inte be dom om mer än så", avslutade Brendan Rodgers.

Källa: Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer