"Ansvaret ligger på Rodgers"

Bild till nyheten "Ansvaret ligger på Rodgers"
Mark Lawrenson tycker att mycket är fel i Liverpool men tror att Brendan Rodgers är den som måste vända det hela. Han tror inte heller på att nyförvärv i januari eller en frisk Sturridge magiskt ska vända trenden

Brendan Rodgers har det inte lätt just nu. Liverpool parkerar på en niondeplats i ligan efter 15 omgångar och veckans uttåg ur Champions League har knappast hjälpt till för Liverpooltränaren. 

Gamle Liverpoolaren Mark Lawrenson tror att bara en man kan vända detta. Vem? Brendan Rodgers.

"Förra året byggde Liverpool upp ett sånt momentum att det kändes som att han [Rodgers] kunde skicka ut spelarna på planen så skulle de fixa det. Om du tittar på laget nu verkar det som att scenariot är det omvända. De går bakåt lika fort som de gick framåt förra säsongen."

"Ansvaret ligger på Rodgers att stoppa det och vända på riktningen på denna säsongen, men oj vilken inlärningskurva det är för honom."

"För att vara ärligt känns det som att Liverpool är helt virriga just nu. De har ingen styrsel, väldigt lågt självförtroende och verkar inte ha någon klar spelidé."

Lawrenson förstår inte heller riktigt Rodgers laguttagning i förra matchen där nordirländaren valde både hängslen och livrem när han bänkade både Coutinho och Lallana i en match som laget var tvunget att vinna. 

"Jag förstår inte vissa av Brendan Rodgers laguttagningar, att lämna Lallana utanför startelvan mot Basel är ett mysterium för mig, liksom att spela Enrique, som såg överviktig ut."

Lawrenson är också tveksam till att Daniel Sturridge ska komma in och magiskt vända säsongen.

"Några av Liverpools nyckelspelare har förlorat sin form men vad denna säsongen har visat är hur beroende laget var av Suarez och Sturridge. De två spelarna var helt klart mer än 50 % av målen, de var 50 % av hela laget."

"Sturridge blir nu upptrissad som Liverpools räddare för att de har haft det så svårt när han var borta. Men han kommer inte vara det. Vi vet inte ens när han kommer tillbaka."

Lawrenson är också tveksam till att en bunta nyförvärv i januari hade löst problemen.

"Alla säger att Brendan Rodgers måste köpa spelare i januari för att vända på steken, men det är inte så enkelt."

"Till att börja med är det svårt att köpa någon med sådan kvalitet i januari, men laget måste också förbättra sig i princip varje lagdel för ingen spelar bra."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer