Touré: Steven kommer avgöra

Bild till nyheten Touré: Steven kommer avgöra
Kolo Touré förklarar varför Steven Gerrard blir spelaren som avgör morgondagens ödesmatch på Anfield.

När det vankas avgörande gruppspelsmatch i Champions League på Anfield, brukar Steven Gerrard ha en förkärlek för att greppa tag om dirigentpinnen. Den livsnödvändiga 3–1-halvvolley-bomben mot Olympiakos för exakt på dagen 10 år sedan är för evigt inskrivet i historieböckerna. Och med tanke på hur krampaktigt spelet långa stunder sett ut hittills den här säsongen, är det inte otänkbart att det krävs något liknande imorgon då Basel kommer på besök. Kolo Touré är en av spelarna som hoppas på en favorit i repris i alla fall.

”Steven är de stora matchernas man. Han kan göra det omöjliga, när läget ser som mest hopplöst ut. Det är därför han är en av världens bästa spelare.”

”Folk stirrar sig blind på hans ålder. Jag tycker snarare man ska lyfta fram hur ovärderlig han är att ha med i omklädningsrummet, med tanke den erfarenhet han bär med sig.”

”Det räcker med att se vilken påverkan på laget han hade när han byttes in mot Sunderland i lördags. Energinivån höjdes markant av att bara kom in på planen. Spelare som Steven behöver inte 90 minuter på sig för att göra någon skillnad, det räcker med 20-30 minuter. Som lagkapten är han helt fantastisk.”

”Förutsättningarna inför matchen är glasklara. Det är en måste-match för oss, det blir som en ren final som vi bara måste vinna.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer