Mignolet: Jag ser bara framåt

Bild till nyheten Mignolet: Jag ser bara framåt
Kritiken mot Simon Mignolet den här hösten kan inte ha undgått någon. Låt oss höra vad huvudpersonen själv har att säga om säsongen hittills.

Trots att han – återigen – fick bästa möjliga start på säsongen med en monsterräddning i slutskedet av premiären på Southamptons Morgan Schneiderlins volleykanon, har den belgiske burväktarens säsong hittills varit allt annat än glänsande. Misstagen har staplats på varandra och de fåtalet gångerna han vågat lämna sin mållinje, har han gjort det med allt annat än pondus. Det har stundtals varit så osäkert mellan stolparna att självaste Bruce Grobbelar fullständigt avrättat Simon Mignolet rent verbalt i pressen.

”Det tjänar inte så mycket till för mig att tänka tillbaka på det som har hänt, utan jag försöker bara fokusera på det som jag faktiskt kan påverka, mötena mot Sunderland och Basel på Anfield. I de senaste matcherna har vi varit bättre på att försvara oss som ett lag.

”Att vi bara släppt in ett enda mål i de två senaste Premier League-matcherna gör det lättare för oss att ta trepoängare.”

Att Kolo Touré och Lucas Leiva återtagit sina platser i startelvan, har skänkt viss trygghet till defensiven.

”De har enorm erfarenhet båda två och har jobbat stenhårt på varenda träning, oavsett om de har spelat eller inte. Det vittnar om professionalism, att man alltid är redo när tränaren behöver en, även om man inte spelat så mycket på slutet.”


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer