Inför Liverpool FC - Sunderland AFC

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Sunderland AFC
Det går fort i fotbollen, förra gången jag skrev en införrapport var vi nere på ruinens brant efter 4 förluster. Men nu helt plötsligt har vi börjat vinna igen och efter 1-3 borta Leicester där Gerrard gjorde sitt första spelmål sen Manchester City för två år sedan känner jag mig hyfsat nöjd ändå.

Dock finns där ju fortfarande en del eller ganska mycket kvar att putsa på. Men vi ska inte glömma att vi spelat utan de som tillsammans gjorde 52 mål förra året nästan hela säsongen.

Senast Liverpool tog emot Sunderland hemma på Anfield var i mars i år där vi vann med 2-1 efter mål av just Steven Gerrard och Daniel Sturridge. På de senaste 10 mötena lagen emellan har Liverpool vunnit fem matcher och Sunderland två.

Liverpool

Så här en bra bit in i säsongen kan vi väl vara överens om att en 8:e plats inte är det vi hoppats på men nu ska vi blicka framåt och efter två raka vinster i ligan kanske vi kan börja blicka uppåt igen. Rodgers har förändrat laget en del sedan säsongsinledningen och återigen är den tidigare uträknade Lucas Leiva en startspelare och viktig pusselbit för att städa framför backlinjen. Kolo Toure har tagit Lovrens plats i mittlåset och det ögonbrynshöjande nyförvärvet Ricke Lambert har fått förtroende på senaste när både Balotelli och Sturridge är skadade. Detta tillsammans med en Steven Gerrard som fått nytändning i en nygammal position på mittfältet gör att vi ska och kan blicka uppåt igen. Detta och en Henderson som utgår mer från kanten numera gör att Rodgers har tänkt till för att få till en vändning.

Sen när väl Sturridge är tillbaka kan han och Sterling bilda anfall med en släpande Gerrard bakom. Då helt plötsligt kan vi om man vill tänka tillbaka på Gerrard och Torrestiden igen.

Jag väljer att se det positivt och jag tror på en seger även
imorgon mot Sunderland.

Sakho, Sturridge, Balotelli, Flanagan och Suso är fortsatt skadade men Sakho har börjat träna med laget igen och kan snart vara med och slåss om de elva platserna. Coutinho och Enrique ska vara tillbaka i laget igen.

Startelvan enligt skribenten:

Mignolet – Johnson – Skrtel – Toure – Moreno –Lucas – Henderson – Allen – Gerrard - Sterling – Lambert

Sunderland

Sunderland huserar på en 14:e pats i ligan och har gått bättre än förra året men har svårt att göra mål och är bra på att släppa in mål. Man ligger 6 poäng efter Liverpool i tabellen, man har skrapat ihop 14 poäng medan Liverpool har 20 i dagens tabell.

Man kommer från 1-4 förlust mot City senast men innan det lyckades man skaka Suveräna Chelsea och kriga till sig ett 0-0 resultat.

Svenske Sebastian Larsson har stort förtroende hos Poyet och har startat laget samtliga matcher i Premier League i år. Honom lär vi få se
även på Anfield imorgon.

Annars är det forne målskytten Steven Fletcher som skastå för målen då fjolårets nyförvärv Altidore inte fått chansen alls lika mycket i år. Man har plockat in Jack Rodwell från Machester City som stärkt upp mitten och man har även lånat in Liverpools Sebastian Coates som startade förra matchen mot City men han kommer inte spela mot Liverpool.

Sunderland får troligen tillbaka Wes Brown och Adam Johnson från skador och dessa går troligen rakt in i laget.

Startelva sett till förra matchen:

Costel Pantilimon, Wes brown, Santiago Vergini, John O'Shea, Anthony
Réveillere, Lee Cattermole, Adam Johnson, Sebastian Larsson, Jack Rodwell, Connor Wickham, Steven Fletcher

Övrigt

Matchen startar kl 16.00 på lördag och sänds endast på Viasat Sport för er med kabelTV.

Domare i matchen är Neil Swarbrick Assisterande: J Brooks, E Smart Fjärde: C Pawson.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer