Crystal Palace 3-1 Liverpool

Bild till nyheten Crystal Palace 3-1 Liverpool
Trots en drömstart slutade denna regnig dag i London med tappade poäng och blodförlust.

Trots ett öppningsmål i andra minuten och ett dominant bollövertag lyckades inte Liverpool bryta ner Crystal Palace.

Lamberts mål i andra minuten kom efter att Lallana hämtade bollen djupt och hittade med en crossboll sin radarpartner Lambert, som gömde sig bakom ryggen på Martin Kelly. Överlistade sedan Speroni i målet med en rutinerad bredsida.

Det dröjde dock inte länge innan Palace kom in i matchen, främst genom Kongolesen Yannick Bolasie ute på vänsterkanten. Från vänsterkanten bröt han in och avslutade ett hårt skott längs den regnpåverkade gräsmattan som träffade i bortre stolpen och därifrån hamnade den rakt på fötterna på måltjuven Dwight Gayle som gjorde sitt jobb. Bolasie och Gayle som också var de framträdande spelarna i vårens 3-3 match dessa lagen emellan.

En nästan lika viktig ingrediens i det första målet var det faktum att Palace hade ett numerärt övertag, för att Joe Allen hade en mindre men blodig huvudskada som höll honom utanför sidlinjen.

En kalldusch för ett ledningsbekvämt Liverpool.

Resten av första halvlek dominerades inte fullt så mycket Liverpool som man kunde ha hoppats men Rickie Lambert hade två nickar i bra positioner men som båda var något feltajmade och störde inte Speroni i Palace-målet. Gerrard hade också ett utmärkt skottläge men skottet var hårdare än det var välriktat.

Bättre riktade var ett par Palace skott som tog vara på det blöta underlaget och var nära på att ställa till det för Mignolet.

Andra halvlek

Palace började halvleken starkt och lyckades nästan göra mål medan Liverpool försvaret mentalt verkade vara kvar i omklädningsrummet.

Första halvan av andra halvlek var monoton Liverpool dominans. En del chanser skapades som skulle kunnat leda till något bättre med det är väldigt talande att Liverpool hade 12 avslut men Lamberts mål var det enda skottet som gick på mål.

Det kändes som att det saknades rörelse i Liverpools anfall även om vi flera gånger kom ända fram till straffområdet men väl där tog det stopp. Trots att Crystal Palace har ett försvar som varken är dyrt eller som haft många matcher att spela ihop sig på lyckades de stå emot bra.

Flera gånger lyckades Coutinho & co bryta sig igenom i mitten och sedan hitta en fri man ute på kanten men få inlägg, inspel, eller inbrytningar levde upp till sin potential.

Runt 70 minuten gjorde Rodgers två byten där Lallana gick ut till förmån för Borini och en formation med två anfallare som många önksat. Can ersatte en blodig Joe Allen rakt av.

Bästa chanserna kom via högerkanten där Manquillo först fyllde på men hans bredsida gick ända ut till inkast. Sterling hittade också en yta där men hans pass snett inåt bakåt träffade en Palace försvarare.

Byten hade tyvärr ingen önskvärd effekt och några minuter senare gjorde istället Palace 2-1. Mignolet hade en frispark ner vid hörnflaggan som han drog till vänster in i Palace avbytarbänk istället för till höger där hela planen fanns till förfogande. Inkastet gick fram till Bolasie som lurade bort både Johnson och Lovren innan han slog den snett inåt bakåt till en helt fristående Joe Ledley. 2-1.

Kort därefter skedde en kontroversiell händelse i Palace straffområde. Sterling kämpade mot en Palace försvarare och när sedan Palace spelaren fick understöd och Sterling gjorde ett ryck såg det onekligen ut som han drog ner Sterling även om Sterling säkerligen förstärkte situationen. Ingen straff.

Därefter lyckades inte Liverpool ta tag i matchen igen utan istället gav man bort en frispark på egen planhalva som Australiensaren Mile Jedinak satte med imponerande kraft och precision. 3-1.

Därefter lyckades inte Liverpool skapa mycket. Många långa bollar pumpades in mot Lambert och Borini men de ledde aldrig fram till något som störde Palace.