Can redo inför Palace

Bild till nyheten Can redo inför Palace
Emre Can var en av ljuspunkterna för Liverpool mot Chelsea i förra ligamatchen. Turk-tysken gjorde sitt första mål i Liverpooltröjan och visade prov på sin goda fysik matchen igenom. Nu säger han i en intervju med Liverpools officiella hemsida att han är i fysisk form igen efter en tuff start.

20-åringen som kom från Bayer Leverkusen i somras har dragits med lite småskador liksom många andra nyförvärv denna hösten. Can känner sig nu redo för bortamatchen mot Palace och tänker tillbaka på motsvarande möte förra säsongen, där Liverpool tog ledningen med 3-0 men sen föll ihop och matchen slutade 3-3.

"Jag såg matchen i Tyskland. Jag tror att en första kontakt hade etablerats mellan Liverpool och Bayer Leverkusen då, så jag var naturligtvis intresserad av att se hur de skulle avsluta säsongen."

"Då var jag inte säker på att jag skulle bli en Liverpoolspelare men jag gillade sättet de spelade på. Jag tyckte de hade mycket otur i den matchen. Jag har alltid gillat engelsk fotboll och jag tror jag passar för det."

"Vad jag gillar med engelsk fotboll är att den är väldigt snabb och väldigt fysisk. Du har knappt tid att andas. Det passar min spelstil, och jag har inte blivit besviken. Det första jag lärde mig här är att du måste vara i 100 % form rent fysiskt för att kunna spela i England."

Emre Can ser det som en ära att spela tillsammans med Liverpoolkaptenen Steven Gerrard och berättar hur Stevie hjälpt honom anpassa sig.

"Inför matchen mot Chelsea sa han att det var en stor match men att det var min tur att visa vad jag kan. Jag ser mig själv som en liknande spelare som Steven, men jag vet inte om jag någonsin kommer kunna matcha all den framgång han haft."

"Han har haft en fantastisk karriär och spelar fortfarande väldigt bra. Jag gillar att spela bredvid honom, han hjälper mig och tar hand om mig, som en storebror. Han är fortfarande väldigt inflytelserik."

"Målet gav mig självförtroende, speciellt efter att jag haft en tuff start på säsongen. Jag var aldrig i 100 % form rent fysiskt de första månaderna här, det måste man vara här i England."

Vad säger ni, vill ni se Emre Can starta på mittfältet i eftermiddag?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer