Emre Can redo visa musklerna

Bild till nyheten Emre Can redo visa musklerna
Tre månader in på sitt nya äventyr har Emre Can redan märkt en stor skillnad mot spelet i Bundesliga.

Det kan inte ha undgått någon att det tyska kraftpaketet älskar att använda sin resoluta kroppshydda på fotbollsplanen. Målet mot Chelsea är förhoppningsvis startskottet på en lång och framgångsrik karriär i Liverpool-tröjan och huvudpersonen själv menar att han har vad som krävs för att lyckas i den röda tröjan. Och även om han bara har 255 minuters Premier League-spel i benen hittills har han redan märkt en stor skillnad jämfört med vad han är van vid sedan tidigare.

”I Bundesliga läggs nästan all vikt på att få till ett bra passningsspel. Det gäller samtliga lag i ligan. Det gör det enklare för topplagen, eftersom de har bättre spelare och således är bättre på att passa bollen till varandra,” säger han till liverpoolfc.com och fortsätter sitt resonemang.

”I Premier League däremot gäller det att först och främst vinna den fysiska kampen på planen. Det är ett måste för att man även ska kunna vinna den tekniska kampen. När det är toppen mot botten i Tyskland så vinner oftast topplaget med ett par bollar. Det är nästan lite förutsägbart. Här däremot kan matchen sluta hur som helst.”

”Har ett topplag en sämre dag i Premier League kan det förlora mot vilket lag som helst. Samtidigt så innebär det att om vi bara spelar på vår absolut bästa nivå, så kan vi besegra alla lag.”

”För egen del så börjar jag närma mig toppformen. Nu vill jag bara spela matcher och vara med och hjälpa laget att förbättra resultatraden.”

Källa: liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer