"Goda chanser för ungdomarna"

Bild till nyheten "Goda chanser för ungdomarna"
Brendan Rodgers har fått ta emot en del kritik efter senaste tidens haltande resultat och dåliga form. Nu får han ändå lite beröm av U-21-tränaren Michael Beale som menar att Rodgers är duktig på att ge lagets ungdomar chansen.

Det lysande exemplet på Rodgers förmåga att utveckla ungdomar är såklart Raheem Sterling som verkligen blomstrat under Rodgers. Nordirländaren gav även Jordan Rossiter och Jordan Williams chansen i ligacupen mot Middlesbrough. Även Jordan Ibe, Brad Smith, Kristoffer Peterson och flera andra fick chansen under försäsongen. 

"I vissa klubbar får ungdomsspelarna träna med förstalaget bara för att fylla upp platserna. I Liverpool har det aldrig varit så sedan jag kom hit. När spelarna är på Melwood pratar Rodgers med dem. Han tar dem till sidan och pratar med dem, ger dem råd. När de kommer tillbaka och jag frågar hur det var säger de alltid att det var bra, och att Brendan gav dem råd. Det är fantastiskt."

"Jag pratar med många U-21-tränare. De tycker det är svårt att hålla spelarna motiverade för de vet att de inte kan komma i närheten av förstalaget. Här är det annorlunda, Brendan är under samma press, men de kommer upp och är nära."

"Han hade med Jack Dunn, som precis kom tillbaka efter ett långt skadeuppehåll, med på träningen på Bernabeu med förstalaget. På det sättet får de uppmuntring och det hjälper Alex Inglethorpe att leda akademin."

"Det är nyckeln. Om det slutar, kommer det bli svårt. I åldern 17-21 ser du fram emot att spela med A-laget. Det kan vara väldigt jobbigt i några klubbar om du märker att varken du eller någon av dina kompisar får chansen."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer