Comolli: Hendo kostade mig jobbet

Bild till nyheten Comolli: Hendo kostade mig jobbet
Damien Comolli hävdar att han fick sparken från posten som fotbollsdirektör i Liverpool på grund av Jordan Henderson.

"När vi köpte Jordan för tre år sedan fick han väldigt mycket kritik och jag blev väldigt kritiserad", säger fransmannen till Liverpool Echo.

Comolli var i högsta grad delaktig till att LFC pungade ut med 160 miljoner kronor för "Hendo". Tidigare under samma år satte klubben övergångsrekord när man hämtade in Andy Carroll och Luis Suarez och efter sommarövergången av Henderson från Sunderland hämtades Charlie Adam, Sebastian Coates och Stewart Downing in.

"Jag fick aldrig någon riktig förklaring till varför jag fick sparken, men jag fick intrycket av att det var för att vi köpte Henderson. Ägarna var övertygade om att han inte var bra nog."

Comolli hävdar att han studerade den nuvarande vicekaptenen noggrant och liknande honom som en yngre variant av Frank Lampard och Cesc Fabregas.

"Vi ville ha in löpstyrka och bättre fysik, mer fart och kreativitet i den sista tredjedelen. Jag jämförde Jordan mot de bästa mittfältarna i ligan. Åldern och övergångssumman var med i värderingarna och i min position var jag förstås tvungen att se till ålder, pengar och spelarens egenskaper."

"Som han spelade i den åldern, och med all respekt till Sunderland, var han definitivt undervärderad. Och jag har fått höra att vi betalade överpris för honom. Till och med direktörer i Sunderland sa att jag inte visste vad jag höll på med."

Henderson skiljde sig från andra då han var 20 år, menar Comolli.

"Han var väldigt bra på att skapa målchanser. Varje år var han den bäste spelaren på det bland klubbarna från femte till tionde plats. Jag tyckte att han hade något speciellt."

"Det var ingen tillfällighet. Det är ju bara att titta på honom nu", avrundar den förre fotbollsdirektören.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer