Gerrard kan vilas mot Real Madrid

Bild till nyheten Gerrard kan vilas mot Real Madrid
Liverpools manager Brendan Rodgers överväger att ta ett av sina största beslut som manager för klubben genom att vila Steven Gerrard i tisdagskvällens Champions League-match mot Real Madrid.

Rodgers säger att han behöver prioritera Premier League med tanke på den tröga starten på säsongen, vilket kan innebära att Gerrard kan komma att vilas mot Real Madrid inför helgens match på Anfield mot ligaledarna Chelsea.

"Det är något jag måste titta på." säger Rodgers. "Han och jag har pratat om att det är tre stora matcher den här veckan, Newcastle (förra helgen), Real Madrid och sedan Chelsea. Jag måste kolla på ett antal spelare för att se vilka matcher de ska spela."

"I Stevens fall, om han spelar på lördag så måste jag titta på vad som prioriteras för honom och oss. Vi tog med lite andra spelare och det finns ett ansvar där."

"Jag ser det inte som en chansning. Den här veckan och de här matcherna mot lag som Real Madrid ser jag som en stor möjlighet för truppen. Du sätter ut spelarna på banan och visar en tillit för dem att prestera. Allt jag kommer att göra som manager är att ge dem möjligheten att prestera. Vi har fått tre toppmatcher på en vecka och jag måste tänka på det som en förberedelse inför helgen. Jag förstår också att vi måste ha med oss ett lag hit som kan komma hit och vinna, och det är vad vi vill göra."

Rodgers säger att när både Premier League och Champions League är prioriterade den här säsongen, måste ligan där hemma komma först.

"Alltid. För mig, i det här ögonblicket, om vi vill utvecklas så måste vi se till att befinna oss bland topp fyra." säger Brendan.

"Men vi vill också kvalificera oss från gruppen, och vi kommer aldrig få reda på om spelarna kan prestera om vi inte låter dem spela. Vi har spenderat en massa pengar på spelare att komma in och måste ge dem en möjlighet att prestera. I slutet av den här matchperioden, om de inte har presterat, så kan de aldrig komma och säga att de inte har fått chansen. Oavsett om det är Real Madrid, Newcastle eller Chelsea så ger jag spelarna min tillit. Det är inte att vara pragmatisk. Det är därför du har en trupp som är kapabla att få med sig resultat. Vad som än händer mot Real Madrid så kommer vi att kämpa för att få ett resultat på lördag."

De två sista gruppspelsmatcherna mot Ludogorets och Basel kan vara mer avgörande än matchen mot Real Madrid. Gerrard erkände förra veckan att Rodgers står inför ett dilemma.

"Vi får se vad managern bestämmer sig för att göra." sade Gerrard för en vecka sedan. "Vi har två stora Premier League-matcher och ska även möta det bästa laget i Europa. Ska vi spela kompakt och gå på kontringar? Det är många saker som managern måste avgöra."

Skulle Gerrard vilas i matchen så kommer Henderson att leda laget som kapten.

"Vi måste ha ännu högre förväntningar och nivåer på oss själva som individer, och inte kolla på de andra spelarna." säger Henderson. "Vi måste se oss omkring och inse hur bra vi som lag faktiskt är, och se till att alla spelare lever upp till dessa förväntningarna nu. Vi måste visa att vi kan prestera i matcher som den här, på den nivån klubben kräver. "

"Real Madrid är ett topplag med kvalitetsspelare och folk tror att vi kommer att komma hit och bli överkörda. På ett sätt så ligger pressen på oss. Vi känner att vi kan använda detta som en inspiration för att gå ut och bevisa folk att de har fel. Det är vad vi har kommit hit för att göra - för att visa att vi förtjänar att vara i Champions League och möta de bästa lagen i världen."

"Vi är Liverpool - vi kommer hit med höga förväntningar, oavsett vad folk tycker om våra chanser."

Källa: The Telegraph

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer