"Vi behöver bara ett mål"

Bild till nyheten "Vi behöver bara ett mål"
Rickie Lambert säger att han och Mario Balotelli bara behöver ett mål för att komma igång på allvar. Centertanken hoppas få spela från start i kvällens ligacupmatch mot Swansea (TV10 kl 21).

"Jag tror att jag kan samarbeta med alla forwards här. Ibland fungerar det bättre med två anfallare, ibland inte", säger 32-åringen.

"Jag har hoppat in flera gånger, som nummer ett eller två beroende på motståndet. I lördags (mot Hull) handlade det om att försöka pressa in ett mål och vi skapade flera chanser, så det var en bra formation."

Lambert väntar fortfarande på sitt första mål i Liverpooltröjan efter sommarens övergång från Southampton. Kollegan Balotelli har bara gjort ett på elva matcher.

"Du vill förstås alltid ha en bra start i en ny klubb och du vill göra mål. Ju längre tid det tar, desto tuffare blir det. Då är det viktigt att du är mentalt stark. Ibland är det svårt att hålla sig lugn, men jag känner mig trygg på att målen kommer att komma."

"Mario är en bra anfallare och vi stöttar honom allihop. Jag tycker han gör det bra. Han håller i bollen och gjorde vad han blev tillsagd att göra. Han hade otur med några chanser. Precis som för mig behöver Mario bara göra ett mål. Det är vad forwards behöver, oavsett om man gör mål med ryggen. Självförtroendet växer direkt."

Scousern hoppas nu på att få starta kvällens ligacupmatch mot Swansea.

"Det är en chans för mig att få komma in och imponera och jag hoppas att jag får det. Jag behöver möjligheterna att göra bra ifrån mig - och göra mål. Jag vill inte prata om hur det har gått för mig så här långt. Jag ser bara fram emot matchen och hoppas att få chansen."

Källa: Liverpool Echo


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer