Inför: Liverpool-Hull

Bild till nyheten Inför: Liverpool-Hull
Vad är väl en Champions League kväll mot Real Madrid? Den kan ta slut redan efter 3-0 i första halvlek. Att vi faktiskt höll nollan i andra halvlek är kanske något att ta med sig in i denna matchen.

Tidigare möten

Förra säsongen förlorade vi första mötet mot Hull på bortaplan med 3-1. Ett av dem ett Skrtel självmål och ett annat var inte riktigt ett Skrtel självmål då det var ett långskott som styrdes på honom och in över Mignolet. Det var dock Hulls första vinst någonsin mot Liverpool, även om de fick med sig 2-2 från Anfield säsongen 08/09.

Dock tog vi revansch en månad senare på hemmaplan tack vare ett Agger mål efter en fast situation och en Suarez-frispark. 

Vilken tur att vi fortfarande har kvar de spelarna och hittills gjort lika många mål på fasta situationer som förra säsongen, eh.

Statistik

Hull har gjort två mål per match de senaste sex matcherna. Två av de matcherna har man dock förlorat, tre av dem har slutat 2-2, och bara en av dem var en vinst vilket också var den enda matchen under den perioden då man släppte in färre än två mål. Att de gjorde två mål mot både Arsenal och Manchester City gör mig väldigt nervös.

Gerrard har gjort fyra mål på fem matcher mot Hull, däribland två poängräddande mål hemma mot Hull 08/09.

Steve Bruce har bara vunnit 5 av 23 matcher mot Liverpool som manager.

Både Glen Johnson och Lambert har tidigare gjort mål mot Hull. Johnson för sex år sedan som Portsmouth-spelare och Lambert för hela 13 år sedan spelandes för Macclesfield.

(Statistik hämtad från Liverpoolfc.com, Whoscored.com, och BBC.co.uk)

Liverpool

Säsongen har hittills varit en besvikelse. Inte bara för att den inte levt upp till förra säsongens feberdröm av målkavalkader, utan för att vi verkligen inte spelat bra bortsett från vinsten mot Tottenham då Sturridge fortfarande var frisk. Värt att nämna är det att vi trots allt bara spelat 8 av 38 ligamatcher hittills vilket inte säger mycket om en säsong och personligen tycker jag att tabellen är en stor, stinkande lögnare med brinnande byxor tills det gått åtminstone tio omgångar.

Sturridge är som sagt skadad och om mina beräkningar är rätt kommer han vara borta för evigt tills han kommer tillbaka i slutet på november förhoppningsvis. I hans frånvaro har Balotelli tagit hans plats och varit frånvarande. Istället har vi behövt gneta oss till mål från Henderson, Sterling, och QPRs backlinje som Redknapp hyrde ut i pausen för en månadsförbrukning av Matchens Spelare-champagne.

Ovanpå en viss harmlöshet i motståndarnas straffområde har vi dessvärre varit våran egna värsta fiende i eget straffområde. Straffar har givits bort generöst, löpningar har inte uppfattats, och vårat försvar på fasta situationer har nog varit historiskt uselt. Kombinationen av att Mignolet inte tar för sig i luften och att varken Skrtel eller Lovren markerar sina spelare har varit förödande.

Det positiva vi har med oss är trots allt att vi är obesegrade i ligan och ligacupen sedan förlusten mot West Ham även om vinsten mot QPR höll högsta Alexander Lukas-klass. Vi har dessutom ett par spelare som sett levande ut på plan. Coutinho var drivande i vändningen mot QPR och vår bästa spelare mot Real. Sterling är fenomenal och låg bakom alla tre målen mot QPR och är fortfarande tonåring i flera månader till. Dessutom har Lallana hittat målet och Henderson är Henderson. 

Skulle vi inte starta Balotelli hoppas jag isåfall att vi spelar Lallana och Lambert tillsammans. De har spelat flera säsonger tillsammans och om det är något vårat lag behöver är det spelare som är samspelta och kan göra mål.De klarar till och med att koreografera en high five!

Skadeläget ser också det bättre ut med både Joe Allen och Emre Can tillbaka även om de inte sett ut att vara riktigt i matchform hittills. Dessvärre är som sagt Sturridge skadad, likaså Sakho, Suso, och Flanagan lär inte vara tillbaka förrän till jul.

Trolig laguppställning enligt skribenten: Mignolet; Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno; Gerrard, Henderson, Can; Sterling, Balotelli, Coutinho

Hull

Hull har haft en besynnerlig ligainledning. Man har redan åkt ut i både Europa League och Ligacupen men i ligan har man ändå varit stabilt mittenlagliga med fyra oavgjorda, två vinster, och två förluster vilket landar dem på elfte plats vilket är definitionen av mitten av tabellen. 

Det är rimligen var Hull kommer hålla sig resten av säsongen. De visade dock under försäsongen en del ambition genom att låna in Ben Arfa och Gason Ramirez samtidigt som man köpte Tom Ince, Jake Livermore, Mohamed Diame, Harry Maguire, Abel Hernandez, Michael Dawson, och imponerande vänsterbacken Andrew Robertson. Kanske förväntar de då sig en plats på övre halvan men å andra sidan är det snarare så att man behöver spendera bara för att behålla sin plats i mitten.

Nyförvärven har gett blandade resultat. Dawson är en mycket passande mittback för Steve Bruce, Livermore var bra i klubben på lån tidigare, Ben Arfa & Ramirez är värda chansningar, Abel Hernandez har gjort ett par mål redan, Robertson kan vara bättre än Luke Shaw för en tiondel av hans pris, och Mohamed Diame har gjort fyra mål på de senaste fem matcher.

Diame som flera gånger misstagits för en defensiv mittfältare, tack vare en Papa Bouba Diop-ifiering av afrikanska mittfältare, men som snarare än en såkallad box-to-box spelare med goda offensiva kvalitéer. Visst är han fortfarande en defensivt aktiv spelare(olikt Yaya Toure) men står ut med kraftfulla djupledslöpningar och bra distansskytt. Jag kan redan se framför mig hur en Hull anfallare, till exempel Hernandez, har bollen vid sidan om straffområdet och slår en boll snett inåt bakåt till en fristående Diame som dunkar upp den i nättaket förbi Mignolet.

Hull har ett tungt skadeläge. Både förstamålvakten Allan McGregor och hans backup Steve Harper är skadade vilket innebär att den mycket opålitlige Eldin Jakupovic lär stå i mål. I backlinjen saknar man ledargestalten Michael Dawson och vänsterbacken/wingbacken Robertson är tveksam. På mittfältet är Snodgrass skadad och Huddlestone tveksam. Även Nikika Jelavic är skadad. Det är nästan en halv Hull-startelva det.

Trolig startelva enligt skribenten: Jakupovic; Chester, Davies, Bruce; Robertson, Diame, Huddlestone, Livermore, Elmohamady; Ben Arfa; Hernandez

Övrigt

Matchen startar 16.00 svensk tid. Sänds på Viasat Sport om du inte parabol och sänds ej heller på Viaplay. Man får helt enkelt vara fantasifull för att kunna se matchen. 

Domare för dagen är Neil Swarbrick.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer