"Tempo och intensitet nyckeln"

Bild till nyheten "Tempo och intensitet nyckeln"
Phillipe Coutinho har kanske börjat hitta tillbaka till formen efter ett fint inhopp mot QPR och en bra individuell insats mot Real Madrid. I en intervju med Liverpools officiella hemsida säger han att det är viktigt för laget att få tillbaka intensiteten och tempot från förra säsongen.

Phillipe Coutinho var enda Liverpoolspelare att göra mål i 3-2 segern borta mot Queens Park Rangers efter att både Richard Dunne och Steven Caulker lyckats göra självmål. Den unge brassen var sedan en av Liverpools bästa spelare i förlustmatchen hemma mot Real Madrid. Coutinho hade bland annat ett rykande skott i stolpen och såg allmänt pigg ut. Han menar nu att hela laget behöver lyfta sitt tempo och sin intensitet för att komma tillbaka till förra årets nivåer.

"Jag har alltid känt mig självsäker. Fotboll är en lagsport och alla har sitt egna ansvar. Min roll innefattar att skapa målchanser och göra mål själv. Många ser det kanske som större ansvar än andra roller. Men jag känner att jag alltid varit förberedd för det."

Coutinho har i sommar fått anpassa sig till att spela med nya offensiva spelare som Mario Balotelli, Adam Lallana och Lazar Markovic. Brassen menar att det tar lite tid att vänja sig vid nya spelare men att det kommer efterhand.

"Vi har lärt känna varandra lite i taget. Varje anfallare har sin egen stil och träningarna hjälper mig att förstå hur de föredrar att få bollen. I min position är det viktigt att skapa klara chanser till dem."

Efter 0-3 förlusten mot Real Madrid försökte 22-åringen fokusera på det positiva från matchen.

"Jag tycker vi kan ta med oss de första 20 minuterna som något positivt från matchen. Vi hade kontroll första 20 minuterna när vi både anföll och försvarade bra. Vi ska försöka ta med oss det och återskapa det i 90 minuter till framtida matcher."

Nästa match för Liverpool är redan imorgon lördag kl 16:00 svensk tid när Hull gästar Anfield. Hull har en ganska fin form och lyckades kryssa borta mot Arsenal förra matchen medan matchen innan var en stabil 2-0 seger mot Crystal Palace. Coutinho tror att Hull kommer spela bra mot Liverpool också men är övertygad om att de röda kan gå vinnande ur striden.

"Vi har inte en bra start på denna säsongen. Vi vet alla om att laget i nuläget inte är i vår bästa form. Nyckeln är att vi hittar tillbaka till samma tempo och intensitet som förra säsongen. Matchen mot Hull är en chans för oss att visa att vi kan göra en solid och övertygande prestation."

"Denna matchen är väldigt viktigt för oss, alla är fokuserade på att spela bättre och vinna igen. Vi är alla koncentrerade på att genomföra en bra match mot lördag.".

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer