Trött på Sterling-skriverier

Bild till nyheten Trött på Sterling-skriverier
Ett antal rykten om att Liverpool skulle ha pressat Roy Hodgson att vila Raheem Sterling har florerat i pressen de senaste dagarna. I en intervju med The Independent så berättar Rodgers att Sterling aldrig har sagt att han inte vill spela, och att beslutet var Hodgsons.

"Jag är trött på att läsa om Liverpool vs England, och påståenden om att vi har satt någon form av press på Hodgson." säger Rodgers.

"Jag har läst om att vi har skickat "ärenden" till FA om Raheem Sterling och Daniel Sturridge, om att jag och Hodgson har haft möten och all möjlig skit. Beslutet att inte spela honom var helt och hållet ledningen i Englands beslut. Jag har inte sagt ett enda ord, och jag måste säga att jag aldrig tidigare har läst så här mycket skit."

Sterling satt på bänken när England vann med 1-0 mot Estland efter att Hodgson avslöjade att Liverpools talang var trött. Men Rodgers berättar nu sanningen: "Sterling har aldrig sagt att han inte vill spela för England."

Rodgers avslöjar att sedan det att Sterling tog sig in i Liverpools förstalag har det funnits ett antal tillfällen när tonåringen har ifrågasatt sin form till att spela matcher. En gång var toppmötet mot Manchester City i april förra säsongen. Då bestämde Rodgers att han var lämpad att spela och då var 19-åringen en bidragande faktor till den dramatiska segern.

"Låt mig säga er, det har funnits minst fem tillfällen tidigare då Raheem har sagt att han har varit trött, men han har aldrig vägrat att spela."

"Vi har tagit till oss det han har sagt. Jag vilade honom mot Aston Villa och vi förlorade matchen. Men det var vårt beslut att göra det och ingen annans."

"Förra säsongen sade han att han var trött innan matchen mot Man City. Vi vann matchen med 3-2 och han stod för en Man-of-the-match-prestation."

"Poängen är att du måste ta till dig råd från ditt eget folk och ta dina egna beslut. Rätt eller fel."

Källa: The Independent.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer