Hendo: "Jag har mycket att tacka Gerrard för"

Bild till nyheten Hendo: "Jag har mycket att tacka Gerrard för"
Idag för elva år sedan lämnade Sami Hyypiä över kaptensbindeln till Steven Gerrard. Vicekaptenen Jordan Henderson går nu ut med en hyllning till "Captain Fantastic".

"Stevie är nog inte bara den bästa kaptenen för Liverpool, och tidigare England, utan en av fotbollens bästa." säger Hendo i en intervju med Liverpool FC Magazine.

"Att vara runt honom har gynnat mig mycket. Det har varit enormt. Varje dag så kollar jag på honom. Han vill alltid bli bättre. Han har varit den bästa och mest inflytelserika spelaren här under så lång tid, men han vill alltid bli bättre."

"Han tar verkligen alla träningar på allvar och sätter ribban för hur det borde vara. Alla andra kollar på honom och följer honom. Han gör en massa saker som folk utifrån inte kanske ser. På planen är han en stor ledare, du kan se målen, passningarna och tacklingarna han gör, och hur han inspirerar hela laget, men utanför så uppför han sig briljant också, han är en genuint trevlig person, och alla i truppen vet att de kan gå till honom och prata med honom."

"Det viktigaste är att han sätter laget framför alla andra, inklusive sig själv. Det allra viktigaste är laget. "

Henderson menar att ett av de största framstegen han har tagit vid sidan av Steven Gerrard är att hantera motgångar som kan komma när man spelar fotboll på den absolut högsta nivån.

"Det var en av de första sakerna som jag behövde lära mig när jag kom hit." erkänner mittfältaren. "Jag var 20-21 år när jag kom. När man är ung så kan man älta saker en hel del. Det är en sida som jag har förbättrat."

"I slutändan av dagen så kan du inte ändra på det som har hänt, du kan bara påverka vad som kommer att hända i framtiden. Så länge du lär dig av misstagen så är det lugnt."

"När vi gör en dålig match, eller om jag står för en dålig prestation, det är inte kul, det gör ont, det förstör din kväll. Men nästa dag så måste du gå vidare, och hantera det negativa och det positiva."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer