FSG firar fyra år

Bild till nyheten FSG firar fyra år
För fyra år sedan tillkom det nya kapitel i Liverpool FC:s historia. Efter många om och men blev man av med ägarna Tom Hicks och George Gillett och till klubben och staden kom istället Fenway Sports Group.

När David Moores sålde Liverpool 2007 förväntade sig många att det var början på en framgångsaga, med bland annat ny arena. Istället blev det helt tvärtom. Liverpools nya ägare blev Tom Hicks och George Gillett, som skulle visa sig vara två lögnare som gick bakom ryggen på personer både inom och utanför klubben.

En ständigt ökande skuld gjorde att Rafa Benitez, som vara manager för klubben under tiden, snarare fick rikta in sig på att sälja spelare än att köpa de byggstenar han menade att han behövde för att göra klubben så framgångsrik som möjligt.

För fyra år sedan, när klubben äntligen såldes, satte sig de dåvarande ägarna på tvären och använde alla trick de kunde för att försäljningen inte skulle kunna genomföras.

Den 5:e oktober 2010 kunde Liverpools tillfälliga VD Martin Broughton berätta att klubben hade mottagit två bud, varav den ena kom från amerikanska NESV (New England Sports Ventures), med John W Henry i spetsen, som ägde Boston Red Sox. Ägarna menade givetvis att klubben var på gång att säljas alldeles för billigt och dramat kring övertagandet höll på i nästan tio dygn och klubben var nära att hamna under administration. 

Efter flera tuffa dagar i Royal High Court of Justice kunde John W. Henry och Martin Broughton med flera, den 15:e oktober 2010, meddela att NESV var nya ägare till Liverpool Football Club. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer