Emre Can trivs i Liverpool

Bild till nyheten Emre Can trivs i Liverpool
Den tjugoårige tysken trivs i klubben och staden trots sin skada och utebliven speltid.

En skada som Can drog på sig under en match med Tysklands U21-landslag har stoppat honom från spel i den röda tröjan. Det har endast blivit två framträdanden (Man City, Tottenham) i ligaspelet sedan ankomsten från Bayer Leverkusen, men Can berättar att han har acklimatiserat sig väl och att han kämpar för att bli skadefri.

"Jag har jobbat mycket med min kondition sedan jag blev skadad och jag tycker att det känns bra" säger han till Liverpoolfc.com.

"Jag hade lite problem under försäsongen efter att jag kom till klubben, sedan så hade jag två bra matcher med Tyskland och efter det så blev jag skadad."

"Jag ska bli frisk och jag ska bli starkare, men det här är en del av fotbollen. Jag kommer definitivt att kämpa för laget och försöka se till så att vi vinner varje match, precis som mina lagkamrater alltid gör. Jag ger alltid hundra procent."

"Jag måste säga att matcherna mot Man City och Tottenham inte var mina bästa, jag kämpade med skadan och då är det svårt att göra allting i ett sådant högt tempo. När jag är frisk igen så kommer jag att prestera bättre, det är jag övertygad om."

På frågan om hur det känns att komma till en ny stad och en ny mijö så svarar tjugoåringen: " Det har gått jättebra, mina lagkamrater har gjort det väldigt lätt för mig."

"De har gjort så att jag känner mig hemma och Liverpool är en fantastisk plats. Fansen till klubben är lysande, laget är som en familj och klubben är fantastisk. Du kan se med en gång att jag känner mig hemma."

Nytt land och ny miljö innebär också ett nytt språk och Emre Can kämpar med engelskan vid sidan av planen.

"Min engelska är mycket bättre nu." säger nummer 23. "Jag kunde lite engelska innan men absolut inte flytande, jag går på ganska många lektioner varje vecka och jag blir bättre på det. Vi har en del utländska spelare här i laget och det har gjort det lättare för mig."

På frågan om skillnaderna mellan den engelska och den tyska fotbollen så svarar han: "Engelsk fotboll spelas alltid i ett högt tempo och du hinner nästan aldrig hämta andan. I Tyskland så är det mer passningsspel och det är lite lugnare, men absolut inte långsammare. Här i England känns det lite mer som att alla verkligen lägger ner all sin kraft och energi i spelet."

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer