Premier League spelas utomlands?

Bild till nyheten Premier League spelas utomlands?
Premier League-ledningen ska vara öppna för att återuppta den kontroversiella idéen att spela sista ligaomgången i utlandet. Det kommer däremot inte ske förrän tidigast om fem år.

''39:e matchen'' är en idé som hade resulterat i att den sista omgången spelats i utlandet. Efter en kritikstorm från både fans, media och andra involverade skrotades diskussionerna redan 2008. Nu kan det bli aktuellt på nytt.

Premier League-vd:n Richard Scudamore uteslöt idéen för fyra år sedan, men efter acceptansen att det spelas NFL- och NBA-matcher i London har det skett en växande övertygelse om att det även kan bli verklighet i PL före slutet av decenniet.

Med tanke på de tidigare misslyckade försöken skulle det sannolikt ske i en befintlig form av omgången som redan äger rum - att omgång 38 spelas i olika städer världen över istället för att det tillkommer en 39:e omgång.

Scudamore tror att planerna kan vara lockande för klubbar som alltmer söker sig utomlands på grund av intäkterna, men också i betydelsen av Financial Fair Play-reglerna.

''Klubbarna ville införa det vid ett tidigare tillfälle, och vill antagligen fortfarande att det ska bli verklighet. Det kommer att ske förr eller senare'', sa vd:n på ett event före ligastarten i augusti.

Ett av de medförande problemen är att 10 klubbar skulle gå miste om varsin match på hemmaplan, något som skulle behövas lösas och kompenseras av Premier League.

Däremot kommer det att ta minst fem år innan en eventuell omgång spelas i utlandet då ligans nuvarande TV-rättigheterna sträcker sig över de kommande tre åren.

Premier League-rättigheterna har ett värde som uppskattas till 5,5 miljarder kronor, medan 2,1 miljarder av summan är tillhörande utländska företag.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer